Augmenta la desigualtat entre les classes socials

Endeutament. Les classes socials no només no s’igualen sinó que es tendeix a una polarització que, conseqüentment, comporta un augment de les desigualtats.
En un estudi de la Fundació Bofill, les sociòlogues Cristina Sánchez i Núria Quintana afirmen que la societat es relaciona a partir d’una lògica de classe i que hi ha una clara divisió entre les condicions de vida dels més desfavorits –la classe treballadora– i les capes mitjanes i altes.
 
L’informe aprofundeix en els canvis socials que suposa l’endeutament de la població. Fins ara, estar endeutat era un tret dels treballadors, que ara combinen els préstecs i crèdits amb el retard en els pagaments del lloguer o la hipoteca. En canvi, la classe mitjana assalariada i propietària (empresaris i autònoms) és la que més capacitat té per poder endeutar-se i sortir ben parada demanant crèdits bancaris.
 
A partir d’una gran enquesta amb dades socioeconòmiques de Catalunya, les autores assenyalen que tret dels molts rics i pobres, la societat catalana es divideix en un 50% de classe treballadora, un 41% de mitjana assalariada i un 9% de petits propietaris.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento