Augmenten els delictes juvenils amb violència

Els delictes contra el patrimoni encara són majoritaris entre els menors de 14 a 18 anys –suposen el 54,5% del total–, però s’han incrementat «de manera preocupant», segons el director general de Justícia Juvenil, Josep Font, els delictes de lesions contra la llibertat i l’ordre públic, que impliquen violència.
Tot i això, els més greus, contra la vida i la llibertat sexual, han disminuït.
 
Des de l’aplicació de la nova Llei del menor, del 2000, que va augmentar l’edat penal dels 16 als 18 anys, el nombre de menors sobre els quals s’ha aplicat alguna mesura de justícia juvenil ha crescut un 64%, fins a estabilitzar-se a partir del 2003. L’any passat, 6.419 joves van entrar en la jurisdicció de menors, un 2,5% de la població de 14 a 18 anys que viu a Catalunya. Els centres d’internament han assolit la xifra rècord de 250 menors, el que ha obligat a ampliar les places fins a 272, amb l’esperança que no calgui omplir-les.
 
La nit de dilluns a dimarts, dos joves van intentar fugir del centre de menors L’Alzina; un ho va aconseguir, però el van trobar ahir mateix.
 
Més espai per acollir les noies
 
En els dos últims anys s’ha produït un increment de la població de noies en mans de la justícia juvenil, del 12 al 14%, principalment pel que fa a les menors romaneses, segons va explicar Font. De fet, al centre d’internament Montilivi (Girona), mixt com Els Til·lers, ha calgut habilitar més espai per acollir-les. CiU va denunciar ahir en un comunicat la massificació dels centres de menors i els problemes de seguretat que hi ha. Tot i que el nombre d’estrangers s’ha duplicat en els últims quatre anys, només suposen un de cada cinc joves.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento