La construcció d'espigons afectarà tres platges de Barcelona durant més d'un any

  • La Barceloneta, enllestida per Setmana Santa.
  • Els surfistes denuncien que no se’ls ha explicat els detalls del projecte.
  • 30 milions seran destinats pel Ministeri de Medi Ambient a finalitzar les obres a platges.
Platja de la Barceloneta.
Platja de la Barceloneta.
ARCHIVO
Platja de la Barceloneta.

Durant com a mínim un any les platges del Bogatell, Mar Bella i Nova Mar Bella de Barcelona estaran en obres.

A finals d’estiu, s’iniciaran els treballs per construir-hi nous dics que serviran per estabilitzar la sorra de les platges.

Però tot i que fins a finals del 2008 "els banyistes hauran de suportar alguna petita incomoditat", tal com va admetre ahir el director general de Costes del Ministeri de Medi Ambient, José Fernández, també és cert que els treballs s’aturaran als "mesos punta", és a dir, de maig fins a octubre.

Abans de Setmana Santa, però, està previst que finalitzin les obres a la platja de la Barceloneta, on s’està treballant a hores d’ara.

La profunditat dels dics

El projecte que s’aplicarà a la costa barcelonina planteja rebaixar la cota de construcció dels dics al mínim possible, cosa que permetria deixar tres metres d’alçada d’aigua.

Tanmateix, Fernández va exposar la possibilitat que aquesta cota s’hagi d’elevar en alguns trams "en funció dels oleatges".

Protesta dels surfistes

Des de l’Associació Catalana de Surf, el seu portaveu, Ramón Silva, insistia ahir en que «com més baixos siguin els dics, millor» per a la pràctica de l’esport. Ara bé, va denunciar a 20 minutos el fet que, «l’Ajuntament no s’hagi posat en contacte amb l’Associació abans de presentar el projecte, tal com havia promès».

També ahir, durant la presentació del pla, la tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, va exposar el seu desig que «el projecte no impedeixi la pràctica del surf».

Proves en tres dimensions

Amb una maqueta en tres dimensions. Així s’està comprovant a hores d’ara la resistència i estabilitat dels dics que es construiran d’aquí a uns mesos a les platges de Barcelona.

Després de crear un model a escala, ara s’hi introduirà oleatge en diferents direccions. D’aquesta manera quedarà reflectit el moviment i l’evolució de la sorra de la platja i, per tant, es podran preveure els possibles efectes que comporti la construcció de dics a la costa barcelonina. Si s’observen "punts crítics", s’hi afegirà més sorra per eixamplar la platja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento