El Síndic recull queixes dels ciutadans a través de videoconferències

Ja no caldrà anar a Barcelona per formular les denúncies cara a cara. Tret de la Vall d’Aran, el sistema funcionarà a 50 Km com a màxim.
Les queixes al Síndic de Greuges es poden transmetre des d’ahir a través de videoconferència. Si fins ara es podia fer via e-mail o bé de forma presencial desplaçant-se fins a Barcelona, ara s’ha instal·lat els aparells necessaris per fer-ho cara a cara des de deu municipis de tot Catalunya.«A un màxim de 50 Km. de la seva localitat». Aquesta és la proximitat a què arribarà la institució segons el Síndic, Rafael Ribó, tret de la Vall d’Aran, la comarca que en quedarà més allunyada.

Menys queixes a la Franja

Els sistemes de videoconferència s’han instal·lat a les seus dels Col·legis d’Advocats de Girona, Figueres, Vic, Manresa, La Seu d’Urgell, Tremp, Lleida, Tarragona, Reus i Tortosa.

I és que, fins ara, s’havia comprovat que a les comarques de la Franja de Ponent i del Pirineu el nombre de queixes era molt inferior que a la resta de Catalunya, tenint en comtpe la densitat de població.

El sistema, que ha costat 40.000 euros, funciona de dilluns a divendres, en horari de matí i cal concertar visita prèvia en un telèfon gratuït.

Confidencialitat amb els presos

El Síndic vol establir contacte directe amb els interns de les presons catalanes. Tot i que ara com ara no tenen accés a Internet, la institució està treballant per tal d’establir un canal de comunicació directe ja sigui via telèfon, ja sigui per la Xarxa, un detall encara a concretar. Així ho va anunciar ahir el Síndic, Rafael Ribó, que va expressar la voluntat de poder conèixer de primera mà i de forma totalment confidencial les queixes dels presos. Així mateix, Ribó va comentar que ja s’han iniciat les converses amb els responsables dels centres d’internament catalans per posar en marxa aquest projecte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento