Obres per transgredir els sentits

L’exposició The killing Machine i altres històries, al MACBA, és una fusió kafkiana entre ficció i realitat.
Opera for a small room, de Janet Cardiff i Georges Bures.
Opera for a small room, de Janet Cardiff i Georges Bures.
Opera for a small room, de Janet Cardiff i Georges Bures.
L’exposició que ens presenta aquest cop el Museu d’Art Contemporani de Barcelona és un exercici ambigu entre la ficció i la realitat que lliga amb la literatura de Kafka i de Borges.Així és com descriu el director del museu Manuel Borja-Villel, The killing Machine i altres històries, dels escultors canadencs Janet Cardiff i Georges Bures.

L’exposició és una transgressió de la realitat, una experiència totalment sensitiva en què les obres, deu en total, atrapen l’espectador com a objectes vius.

The killing Machine, una de les obres exposades, és una inquietant capsa de música destructiva basada en La colònia penitenciària, de Franz Kafka, amb la que els autors esgrimeixen una àcida crítica contra la pena de mort i les màquines de tortura.

Torbadora és també The Paradise Institute, obra que simula una sala de cinema, amb dues files reals de butaques i una maqueta feta a escala on els espectadors escoltaran amb auriculars un film de 12 minuts en una combinació surrealista d’imatge, espai i so que farà que alguns es tombin a mirar a la seva esquena.

En conjunt, les deu escultures són una mostra de la fascinació per les màquines, la ciència ficció i la màgia dels seus creadors.

* MACBA. De dilluns a diven-dres, d’11 a 19.30 hores; Dissab-tes, de 10 a 20 hores. Preu entra-des, 4 euros. www.macba.es.

Una tria difícil

Els autors d’aquesta exposició han treballat durant dos anys per a seleccionar les deu obres que formen la mostra. A més de treballar junts, tots dos tenen una carrera individual. L’exposició acull Forty-Part Motet, de Cardiff i Imbalance.6, de Bures. Com a obra conjunta han presentant el primer treball que van fer plegats, The Dark Pool.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento