Prohibit circular amb bicicleta quan hi hagi aglomeracions, és a dir, a un metre dels vianants. I obligat transitar pels carrils-bici segregats.

Aquestes són algunes de les modificacions que incorpora la nova ordenança de circulació de Barcelona, que regula l’ús de la bicicleta.

A més, els vehicles hauran de mantenir amb les bicicletes a la calçada una distància mínima de tres metres, i d’un i mig en avançar-les.

Un altre canvi és que la normativa deixa circular a patins, patinets o monopatins per voreres o carrils-bici, igual que les bicicletes.

Podran dur remolc

L’ordenança preveu la possibilitat per a bicicletes de dur un remolc homologat per al transport de persones, animals o mercaderies. El conductor haurà de ser major d’edat.D’altra banda, el casc serà obligatori per als menors de set anys.

En matèria d’estacionament cap canvi. Les bicicletes no es podran lligar a arbres, semàfors, bancs, papereres o davant de zones de càrrega i descàrrega.

Les multes per incomplir la normativa seran les establertes al Codi de circulació estatal. És a dir, es podrà sancionar fins a 450 euros per faltes lleus. Per infraccions greus, com atropellar un vianant, la multa pot arribar als 1.800 euros. La normativa s’informarà durant sis mesos abans d’aplicar-la.

Un nou barri a la Verneda Industrial

La transformació de la Verneda Industrial-Torrent de l’Estadella en un nou barri de la ciutat va començar ahir a donar els seus primers passos. L’Ajuntament va anunciar el projecte previst de la primera peça d’aquesta gran àrea de més de 650.000 metres quadrats. Aquesta peça, que representa un 10% del total del sòl, està situada entre els carrers de Guipúscoa, Ca N’Oliva, Binèfar i el límit municipal de Sant Adrià. S’hi construiran 1.340 habitatges, un 48% dels quals seran protegits.

Altres acords del govern municipal

Discrepàncies endarrereixen la reforma de Glòries. Els tres partits del Govern van decidir ahir perfilar més detalls de la reforma de les Glòries, com la nova ubicació del Mercat dels Encants, abans d’aprovar-la. Un dia abans, el líder d’ERC, Jordi Portabella, va advertir que votaria en contra si no hi havia un projecte concret.

Urbanitzacions a La Bulladera, Nou Barris i el 22@. L’Ajuntament va aprovar la creació o millora de carrers del sector de La Bulladera i els barris de Porta i 22@.

Aprovat el projecte del pavelló de la Mar Bella. El nou pavelló del complex esportiu de la Mar Bella tindrà una pista poliesportiva, piscina coberta i espai fitness.

Cessions de sòl per a nous equipaments. Es cedirà una finca del carrer Vigatans per una residència per a persones amb discapacitat. Un altre a l’Eixample per fer-hi un CAP.