El Govern no recorrerà la Llei de Dependència i sí el decret d’espanyol

«No limita les nostres competències», diu Montilla sobre la nova normativa que ha de beneficiar 220.000 catalans dependents.
En una decisió que ha posat a prova l’equilibri de forces del Govern, la Generalitat no recorrerà finalment la Llei estatal de Dependència, però sí el decret ministerial que regula els ensenyaments mínims i que implica incrementar a tres les hores de castellà a la setmana a les escoles catalanes.El president de la Generalitat, José Montilla, va justificar que no es vagi al Tribunal Constitucional (TC) per la Llei de Dependència per no posar en perill els ajuts que rebran 220.000 beneficiats a Catalunya i perquè «no limita l’exercici de les competències socials del país».

El Govern va prendre la decisió en contra d’un informe del Consell Consultiu, que va concloure que el 70% dels articles de la Llei poden vulnerar l’Estatut. Per Montilla, el «patriotisme social» prima sobre l’«ambició nacional».

En canvi, la Generalitat sí recorrerà el decret del castellà. En concret, contra l’apartat que suposa incrementar de dues a tres les classes en espanyol cada setmana.

Mas, cap de l’oposició per decret

A l’espera de regular la figura per llei més endavant, José Montilla va signar ahir el decret de nomenament d’Artur Mas com a cap de l’oposició al Parlament. El Consell de Govern també va demanar tramitar d’urgència la llei per crear l’Agència Tributària catalana. Va constituir el consell per impulsar el desplegament de l’Estatut i la composició de dues comissions bilaterals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento