Barcelona es queda sense 900 mossos en aturar-se les oposicions al cos policial

  • Sí que s'ha contemplat la renovació de 363 vehicles de Mossos.
  • Hi ha 14.700 agents autonòmics desplegats per tot Catalunya.
  • Des del Sindicat de Policia es lamenten de manca d'efectius.
Ramon Espadaler (en el medio de la foto) y los mandos de los Mossos d'Esquadra.
Ramon Espadaler (en el medio de la foto) y los mandos de los Mossos d'Esquadra.
GUILLEM SÁNCHEZ/ ACN
Ramon Espadaler (en el medio de la foto) y los mandos de los Mossos d'Esquadra.

El 2014 no es convocaran noves places de mossos d'esquadra. Serà el tercer any que no s'incorporen nous efectius, tot i les mancances que han denunciat grups polítics i els sindicats policials, que es queixen de torns mataronians, baixes no cobertes i vacances escasses.

A Barcelona. hi ha 3.100 agents, uns 900 menys del que correspondria per ràtio. El que sí que s'ha pressupostat és la renovació de 363 vehicles de Mossos i 95 de Bombers.

Uns 3.100 agents a Barcelona

Segons les darreres dades, de juny del 2013, el nombre d'efectius de Mossos a Barcelona voreja els 3.100. A tot Catalunya sumen 14.700. I aquesta xifra es mantindrà el proper any o, com a molt, baixarà per jubilacions o baixes.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va concretar el passat dimecres que no es convocaran places i que estem en una ràtio de 4,6 policies per cada 1.000 habitants, quan la mitjana de l'Eurozona és de 3,6.

Projectils viscoelàstics en lloc de bales de goma

«A Barcelona hi ha una manca d'efectius», lamentava David Miquel, portaveu del Sindicat de Policia de Catalunya (SUP), i carregava contra la intenció d'Interior de cobrar part del cost de les armilles antibales i dels guants antitalls als agents. «És una eina bàsica per treballar, esperem que rectifiquin», assenyalava Miquel.

Interior adquirirà escopetes llançadores de projectils viscoelàstics (foam) per anar substituint les bales de goma. A banda, farà pagar una taxa a clubs com el Barça i l'Espanyol pel dispositiu policial que calgui desplegar durant els partits considerats d'alt risc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento