L’inici de les obres que permetran l’arribada de l’AVE a Barcelona podria suposar la mort de més de 300 gats que fins ara s’estan a les vies al seu pas pels districtes de Sant Martí i Sant Andreu, segons denuncien veïns i protectores.

Després de reunir-se amb els respectius districtes, els prop de 1.200 veïns que demanen alternatives per als gats abans que comencin les obres, han obtingut el compromís verbal de crear una colònia gatuna per salvar els animals, segons assegura Carme Martí, membre de la Plataforma Gatera Ja i també voluntària de la Fundació Altarriba.

Segons aquest pla d’actuació, aquesta colònia de gats estaria gestionada pels propis veïns de forma voluntària, però les despeses en veterinaris i esterilitzacions d’animals anirien a càrrec de l’empresa constructora encarregada de les obres. Ara, però, falta el solar, que hauria de cedir l’Ajuntament de Barcelona.

Pendents d’un estudi

Els representants veïnals van assistir al darrer Consell Municipal i van obtenir el compromís polític «d’estudiar la localització i la població de gats que viuen a les vies», segons afirma Martí.

A partir d’aquest estudi, engegat per l’Ajuntament i pel Departament de Salut, s’haurà de determinar on crear la colònia gatuna.