Molts dels alumnes que cursen el grau mitjà de FP es troben desconcertats davant les proves que han de passar obligatòriament, si volen accedir al grau superior.

L’examen es convoca anualment i avalua de coneixements específics de la FP que es cursarà després i d’altres, de català, castellà, anglès i matemàtiques.

Petita selectivitat 

Aquesta prova és una petita selectivitat, per a la qual no hi ha cursos de preparació específics més enllà d’uns pocs instituts que segueixen un pla experimental.

El alumnes que volen accedir al curs de grau superior han de fer una mena de selectivitat
Aquesta falta d’oferta ha desorientat part de l’alumnat, que reclamen que aquest curs pont es faci a tots els instituts.

Pocs llocs on preparar-se

Aquí és on rau la queixa: "No tenen informació dels centres on es fa preparació. Els alumnes pensen que s’han de presentar per lliure", explica Núria Sardà, coordinadora de Cicles Formatius de l’IES de Badia del Vallès.

Els mateixos docents consideren insuficient l’actual oferta d’instituts. La portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell, afirma que aquest curs hauria de ser present «a tots els centres».

Elevar el nivell de coneixements

La prova per passar de grau mitjà a superior té com a finalitat elevar el nivell de coneixements generals dels alumnes. A l’antiga FP2 també es pot accedir des del Batxillerat, amb un major bagatge de coneixements teòrics, o un mòdul professional 3 experimental.

"Seria més lògic fer el curs pont com un ensenyament reglat en el propi centre, amb una avaluació continuada", explica el Marc Vila, estudiant de FP.