Barcelona respon a la crida d'Acció contra la Fam per l'alerta humanitària a les Filipines

  • El tifó Haiyan ha provocat més de 3.000 morts.
  • És el pitjor desastre de la història del país asiàtic.
  • S'estan repartint kits de cloració d'aigua i aliments.
  • Nacions Unides ha fet una crida als països per ajudar.
Afectats pel tifó que ha provocat danys a 37 províncies de les Filipines.
Afectats pel tifó que ha provocat danys a 37 províncies de les Filipines.
D. BURGUI/ ACCIÓ CONTRA LA FAM
Afectats pel tifó que ha provocat danys a 37 províncies de les Filipines.

El drama humà causat pel pas del tifó Haiyan per les Filipines està lluny de resoldre's. Als més de 3.000 morts que ha provocat aquesta catàstrofe natural, cal sumar-hi els milers d'orfes i desplaçats en el pitjor desastre de la història recent del país asiàtic.

Per mirar de paliar els efectes d'aquesta situació d'emergència sanitària i humana, l'ONG Acció contra la Fam ha començat diverses accions humanitàries. La primera: la distribució de kits d'higiene a la població víctima del tifó. També s'han començat a repartir kits de cloració i aliments suplementaris i la instal·lació de les quatre plantes potabilitzadores d'aigua enviades a la zona. Nacions Unides ha fet una crida a països i organismes per destinar a la cobertura del desastre 220 milions d'euros.

128 tones de material humanitari des d'Igualada

Acció contra la Fam té  uns equips desplegats a les àrees de Tacloban i Capiz, on s'han distribuït 128 tones de material humanitari des d'Igualada (Barcelona) i Lió (França), Dubai i la capital de les Filipines, Manila.  «Ens preocupa la lentitud amb la qual estan responent els donants a la petició d'ajuda urgent que el Govern filipí va realitzar des del primer moment del desastre», afirma el director general d'Acció contra la Fam, Olivier Longué.

«L'accés de l'ajuda a les zones més copejades està sent realment complicat, hi ha un col·lapse de comunicacions», explica des de Manila Kristine Calleja, responsable d'advocacia i comunicació d'Acció contra la Fam. Aquesta ONG està repartint un dispositiu d'ajuda per a prop de 400.000 persones, valorat en uns 13 milions d'euros per a la primera fase  de resposta a l'emergència.

L'entitat hi ha enviat, a més, un reforç d'una trentena de persones a les zones més afectades pel tifó, que se sumen al centenar que ja estan treballant sobre el terreny i en el marc d'Acció contra la Fam Filipines des del 2000.

Un total de 37 províncies, 38 ciutats, 215 municipis de 9 regions de les Filipines han estat declarades en estat de calamitat. La primera fase de l'emergència, que tracta de garantir refugi, aigua, aliments i sanejament bàsic a aquells que ho han perdut tot, durarà de tres a sis mesos. Però la recuperació de les zones afectades portarà fins a dos anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento