Obligats a marxar fora per curar la leucèmia de la filla

Una parella recapta diners per poder concebre una filla genèticament compatible amb
la nena malalta.
L’Erine farà tres anys el proper abril. Amb 16 mesos li van diagnosticar leucèmia. És un cas tan estrany que només n’hi ha un entre un milió. Els pares han començat una cursa contra rellotge per salvar-la. «Està bé i esperem ser-hi a temps», diuen els pares, Christian (24) i Esther (29 anys).La solució passa per un transplantament de cordó umbilical o medul·la. No han trobat cap donant vàlid. L’Esther i el Christian busquen una fecundació in vitro per concebre a Bèlgica un fill genèticament compatible.

Tot i la llei de Reproducció Assistida aprovada el maig de 2006, que permet la selecció genètica, aquesta parella de Manresa ha hagut de marxar a Brussel·les. El tractament el faran allà, i el seguiment, a un centre de Barcelona. S’han trobat amb el problema de la paperassa: «Ni el Ministeri ni la Conselleria de Salut ens han ajudat», lamenta el Christian.

Els dos van encetar dilluns un tractament d’estimulació hormonal. Si tot funciona, l’Esther podria quedar embarassada al maig o el juny.

També és qüestió de diners

El Christian va deixar la seva feina amb els pneumàtics el passat desembre. L’Esther està de baixa del seu treball en unes grans superfícies. Han rebut l’ajut de la família. També dels amics i veïns, gràcies a les guardioles que han posat a nombroses farmàcies de Manresa. Han obert dos comptes corrents (2041 0056 12 00400 26489 i 2100 0588 99 01007 90723). La parella xifra en «entre 21.000 i 24.000 euros» el cost del tractament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento