Somiant un paradís

‘El jardí abandonat’ és una de les obres programades per a l’Any Rusiñol, en commemoració del 75è aniversari de la seva mort.
Escena d’El jardí abandonat, obra que forma part de l’Any Rusiñol 2007.
Escena d’El jardí abandonat, obra que forma part de l’Any Rusiñol 2007.
Escena d’El jardí abandonat, obra que forma part de l’Any Rusiñol 2007.
«No els deixem sols, somniadors de la terra, an els jardins abandonats! Anem-hi abans que s’esborrin els últims records que hi nien». Aquest és un dels primers escrits de Santiago Rusiñol, i és sota aquest hàlit que va crear El jardí abandonat, una obra cabdal en la lluita per la modernització del teatre català.El jardí abandonat és una icona contundent en la qual s’exploren els límits creatius de l’avantguarda simbolista del dramaturg, del modernisme ortodox del qual Rusiñol en seria un dels seus principals representants, amb una crítica sense embuts als valors d’una societat que considerava farisaica.

Els personatges de l’obra són éssers eteris, sense matèria, habitants d’un paradís ideal incompatible amb el món quotidià, una lluita entre poesia i prosa. Els protagonistes s’enfrontaran a la seva pròpia identitat davant un mirall, mentre parlaran de l’art, les drogues i la vida bohèmia.

L’obra, dirigida per Francesc Nel·lo, forma part de la programació de l’Any Rusiñol per aquest any en què es commemora el 75è aniversari de la mort del pintor i escriptor.

* Brossa Espai Escènic. Allada Vermell, 13. Avui a partir de les 21.00 hores. Preu: 9 a 16 euros.

intel·lecte modernista

Santiago Rusiñol va heretar l’empresa familiar, però als 28 anys, pare de família, va decidir dedicar-se a la seva vocació: la pintura. Instal·lat a Montmartre, va tornar a Barcelona i va participar en el projecte dels joves in-tel·lectuals modernistes al voltant de la revista l’Avenç, convertint-se en el principal impulsor del Modernisme.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento