Barcelona Activa assessora els emprenedors barcelonins perquè obrin el seu primer negoci

  • L'agència actua com a mitjancer i dóna suport bàsic a les primeres etapes de l'emprenedoria.
  • Barcelona Activa també ajuda a la integració dels executius estrangers a la ciutat.
  • Ofereix múltiples serveis i un d'ells permet muntar el negoci en 48 hores de forma telemàtica.
Centre per a la iniciativa emprenedora de Barcelona Activa.
Centre per a la iniciativa emprenedora de Barcelona Activa.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Centre per a la iniciativa emprenedora de Barcelona Activa.

La manca de perspectives laborals clares empeny a moltes persones a provar sort com a emprenedors. En aquest context, Barcelona Activa (www.barcelonactiva.com) actua com un mitjancer i un recolzament bàsic en les primeres etapes de l'emprenedoria.

Barcelona Activa, depenent de l'Ajuntament de Barcelona, convida a emprendre per a créixer. Iofereix un ampli ventall d'activitats i serveis de suport a l'empresa i a l'empresari. Una d'elles permet poder muntar el teu negoci en 48 hores de forma telemàtica.

Posa't en Marxa: Emprendre a Barcelona és més fàcilPosat' en Marxa: Emprendre a Barcelona és més fàcil és  un programa pensat per a projectes acompanyats per Barcelona Activa.  Els emprenedors, per participar-hi, han d'haver finalitzat el pla d'empresa i que aquest hagi estat revisat per l'equip tècnic de Barcelona Activa.

El programa posa a l'abast de l'emprenedor tres tipus de serveis:  un de creació telemàtic a través del PAIT (Punt d'Assessorament i Inici de Tramitació); un servei d'acompanyament tècnic i de preincubació i una oferta formativa específica per a l'acompanyament a la posada en marxa.

El PAIT permet tramitar telemàticament la creació de la societat limitada Nova Empresa en 48 hores i constituir societats limitades amb un període mig de 12 dies. Per fer ús del servei telemàtic cal que  l'emprenedor hagi assistit a la càpsula formativa Com tramitar telemàticament amb Barcelona Activa, la qual té dues hores de durada.

Posa't en Marxa compta amb una oferta formativa que  guia a l'usuari en la posada en marxa d'una empresa un cop acabat l'esmentat pla d'empresa. Aquestes càpsules estan dividides en tres grans àrees: Organització i Gestió, Màrqueting i Vendes i Econòmic-financer. També es facilita un espai de preincubació on es pot compartir amb altres emprenedors els primers mesos d'activitat empresarial tot acompanyat de l'assessorament dels experts de Barcelona Activa.

Els serveis bàsics per als emprenedors de Barcelona Activa no es queden aquí. I s'amplien amb la internacionalització de les empreses de Barcelona via assessorament i guia per a empreses i inversors, mitjançant contactes institucionals, facilitant la recerca d'oficines i la promoció conjunta de la marca Barcelona.

També, Barcelona Activa contribueix a la projecció internacional de les societats barcelonines i informa sobre l'economia de la ciutat amb presentacions i seminaris.

Trobada amb inversors

Emprenedors i inversors es  van trobar a Barcelona durant dos dies dins de l'Angel Capital Expo, una trobada per propiciar noves oportunitats de negoci i per permetre a les start-up buscar inversors estrangers.

Es van dur a terme conferències i taules rodones relacionades totes elles amb la posada en marxa i l'expansió de negocis. La trobada l'ha organitzada Keiretsu Forum, la xarxa d'inversors privats més gran del món.

Sessions informatives

Les sessions informatives són la porta d'entrada a Barcelona Activa.  Des del web www.bcn.cat/empresa  es pot fer un apropament inicial a les diferents formes jurídiques que pots triar per constituir l'empresa, els tràmits que cal satisfer, així com el finançament i les subvencions existents per a la creació d'empreses.

El web bcn.cat/empresa conté un aplicatiu per a l'elaboració del  Pla d'Empresa online, i també un apartat per inscriure's en les activitats dirigides a persones amb una idea de negoci. Les sessions informatives es fan diàriament, de dilluns a dijous, en diferents horaris de matí i de tarda.

També es pot formalitzar la inscripció des del número del Telèfon de l'Emprenedor: 901 55 11 55. En el seu conjunt, Barcelona Empresa dóna suport a les empreses de  Barcelona per millorar la seva  competitivitat i desenvolupar serveis pel teixit empresarial que fomentin la generació de riquesa i ocupació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento