Foment invertirà 60 milions en la millora de Rodalies, tot i que el Govern en reclamava 300

  • La Generalitat va enviar un informe a Foment en què xifrava en 300 milions les inversions "urgents".
  • La ministra Ana Pastor es reunirà amb el conseller Santi Vila "per treballar de manera conjunta".
  • S'està buscant finançament perquè Rodalies arribi a la T1 de l'Aeroport de Barcelona.
La ministra Ana Pastor, atiende a los medios de comunicación.
La ministra Ana Pastor, atiende a los medios de comunicación.
SERGI SABATÉ/ ACN
La ministra Ana Pastor, atiende a los medios de comunicación.

La ministra de Foment, Ana Pastor, convocarà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per "treballar de manera conjunta" les millores a la xarxa de Rodalies de Catalunya. Pastor ha xifrat en 60 milions d'euros la quantitat que els Pressupostos Generals de l'Estat destinaran a aquesta actuació.

En canvi, la Generalitat considera que les millores ascendeixen a 300 milions d'euros, segons un informe que Vila va enviar a Foment, però que la ministra encara no ha vist.

Segons ha explicat la ministra de Foment aquest dimarts, convocarà el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, per "treballar de manera conjunta" les millores que calgui a la xarxa de Rodalies de Catalunya.

La ministra ha assenyalat en "uns 60 milions d'euros" la quantitat que el govern espanyol destinarà als trens de proximitat catalans, una quantitat que està lluny dels 300 milions que l'executiu català considera que caldria destinar per millorar aquesta infraestructura.

En aquest sentit, Ana Pastor ha assenyalat que no ha vist l'informe però ha especificat que "estic en contacte amb el conseller per fer totes les millores que faci falta" ja que "estem compartint una gestió".

D'altra banda, la responsable de Foment ha explicat que s'està treballant per trobar el model de finançament per aconseguir que la línia de Rodalies arribi a la T1 de l'aeroport del Prat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento