Barcelona revisa 10.424 passos de vianants per augmentar la seguretat viària i evitar accidents

  • S'han incrementat un 68% les denúncies a conductors que no respecten els passos de vianants.
  • La revisió afecta al 68,8% de tots els passos de zebra de tota la ciutat.
  • S'han elaborat 2.563 propostes de millora en els punts més conflictius.
Dos agentes de la Guardia Urbana requieren la documentación de un conductor, en una imagen de archivo.
Dos agentes de la Guardia Urbana requieren la documentación de un conductor, en una imagen de archivo.
ARCHIVO
Dos agentes de la Guardia Urbana requieren la documentación de un conductor, en una imagen de archivo.

Fins a finals del passat mes de setembre, la Guàrdia Urbana va denunciar a 2.295 motoristes que circulaven superant la taxa màxima permesa de consum d'alcohol. També s'han incrementat en un 68% les denúncies a conductors que no respecten els passos de vianants.

Per a donar la volta a aquestes dades i mirar d'incrementar la seguretat viària a la ciutat, el Govern municipal ha procedit a revisar 10.424 passos de vianants de Barcelona (el 68,8% de tots els que hi ha a la ciutat), així com a elaborar un total de 2.563 propostes d'actuació de millora en aquests camps. Actualment, Barcelona compta amb 15.148 passos de vianants operatius.

Un total de 6.963 són amb semàfor i 8.185 sense semàfor. Es vol comprovar que es troben en un bon estat per tal que la seguretat per als vianants sigui màxima. Un cop estudiats, s'ha conclòs que el 85,9% dels passos de vianants no presenten cap deficiència en matèria de seguretat, mentre que el 14% restant ha requerit d'un estudi de propostes de millora.Entre d'elles, la millora de la seva visibilitat amb el canvi d'ubicació de contenidors.

També s'han pres diferents mesures d'accessibilitat, com posar lloses guia, treure elements com fitons, calçades en mal estat i adaptacions de passos de vianants o bé s'han repintat les senyals horitzontals o s'ha incrementat la seva il·luminació.

En paral·lel, l'Ajuntament ha iniciat una campanya per conscienciar als conductors sobre la necessitat de circular amb precaució i respectar els col·lectius amb una mobilitat més vulnerable, com ara els vianants.

La dada positiva és que durant el present 2013 s'han reduït en un 33% les víctimes mortals a la ciutat de Barcelona. De la trentena de morts que es van enregistrar durant el 2012 a la ciutat, una dotzena van ser vianants, 16 conductors de motocicletes i un va ser un ciclista.

Multes als infractors

També s'ha actuat sobre els vehicles que no respecten els passos de vianants. Fins al setembre, s'han interposat un total de 569 denúncies, un 68% més que durant el mateix període de 2012. El nombre de denúncies a conductors que no respecten el llum vermell d'un semàfor, la xifra ha assolit les 13.815 (un 6% més que durant l'any anterior).

Dels 2.295 motoristes que han estat denunciats enguany per superar la taxa d'alcohol permesa, 449 han acabat sent imputats per un delicte contra la seguretat viària en haver superat el límit penal d'alcohol permès (més de 0,60 mg/l) o bé per negar-se a sotmetre's a les proves.  La xifra és, doncs, d'un 17,9% del total de conductors de motocicletes i ciclomotors imputats per aquest concepte.

Dos dels factors que agreugen les conseqüències dels accidents de trànsit són  la conducció sota els efectes de l'alcohol o les drogues i l'excés de velocitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento