Els lladres aguditzen l'enginy i les disfresses per robar enganyant víctimes i policies

  • Des del passat estiu hi ha hagut almenys una desena de casos curiosos d'atracaments a Catalunya.
  • Els assaltants s'han fet passar per operaris de la neteja, pacients d'hospital, revisors, criats i, fins i tot, fantasmes.
  • La majoria de delinqüents actuen en habitatges.
Fals operari de BCNeta acusat de robar coure a la ciutat de Barcelona.
Fals operari de BCNeta acusat de robar coure a la ciutat de Barcelona.
CME
Fals operari de BCNeta acusat de robar coure a la ciutat de Barcelona.

La crisi està aguditzant l'enginy dels lladres, que posen en pràctica tot tipus d'estratagemes, com les disfresses, per robar. Des de l'agost i fins avui, els Mossos han desarticulat almenys una desena d'entramats delictius que han posat al descobert fins a quin punt els atracadors han intentat enganyar les víctimes i la policia.

Un dels casos més curiosos va ser el del fals empleat del servei de la neteja de l'Ajuntament de Barcelona, qui va cometre almenys 64 robatoris de coure vestit amb l'uniforme del BCNeta. Un altre és el dels quatre lladres que simulaven repartir publicitat per poder robar a cases de Bellaterra. Quan els van enxampar, van al·legar que estaven promocionat una empresa de paviment i reformes, quan, en realitat, segons els Mossos d'Esquadra, eren assaltadors de cases.

Pel que fa als habitatges, s'ha constatat que hi ha grups d'atracadors que s'alien amb el servei domèstic, com la banda criminal que hauria robat en 34 domicilis d'arreu d'Espanya, entre ells Barcelona, i que va ser desarticulada a principis d'octubre.

Confusió a l'hospital

Després que diversos centres mèdics notessin un augment dels robatoris, els Mossos d'Esquadra van enxampar al setembre una família especialitzada en fer-se passar per pacients per cometre el delicte als hospitals.

Un altre cas simptomàtic va ser el d'una altra família, que a l'agost es feina passar per banyistes i, acompanyats dels seus tres fills, robaven a vehicles estacionats a la platja del Baix Ebre. Al Maresme, van caçar uns lladres que simulaven recollir firmes per a una fundació de sordmuts i, a Sabadell, van atrapar un extreballador que aprofitava una antiga acreditació per accedir a la seva expresa i robar.

Els assalts d'encaputxats a habitatges són més habituals. El que no ho és tant és que un lladre assalti les seves víctimes tapat amb un llançol, com els fantasmes, tal com va passar a finals de setembre en un aparcamemt de Figueres. Un altre cas és el dels falsos revisors del gas, que actuen sobretot contra la gent gran.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento