Comunitat Valenciana

Cs descarta una moció de censura a Gandia i el PP vol que s'investigue la gravació

  • Si es confirmen totes les dades, la valoració "positiva no pot ser" perquè és "una forma de fer política que no agrada a Ciutadans", asseguren.
  • En seu parlamentària es viu en "un ambient de total confiança" i si es trenquen "les relacions entre els grups poden enrarir-se molt", diuen des del PP.
  • Ciro Palmer, de C's, s'ha defés explicant que el que pretenia era que no li pressionaren més i traslladava les possibles negociacions a la direcció regional.
Roda de premsa de De Miguel (Cs) en les Corts
Roda de premsa de De Miguel (Cs) en les Corts
SMAYLO&CIA
Roda de premsa de De Miguel (Cs) en les Corts

Ciutadans (Cs) ha descartat que vaja a produir-se una moció de censura a Gandia (València) contra l'alcaldessa socialista, Diana Morant, i està investigant tant la suposada gravació per part d'un diputat del seu grup en un despatx de les Corts al diputat 'popular' José Císcar com els missatges de WhatsApp "abans de prendre cap decisió", mentre el PP ha avançat que demanarà al parlament valencià una investigació després de conéixer que no s'iniciarà d'ofici.

Després de la Junta de Portaveus en les Corts el diputat de Cs David de Miguel ha assenyalat en ser preguntat sobre si coneixen ja qui és l'autor de la presumpta gravació al diputat del PP José Císcar per a parlar d'una gravació comprometedora d'un dels assessors de Ciutadans a Gandia en la qual es parlava de reclassificació de sòl per a ampliar un camp de golf, que no ho saben i no ha sentit tampoc cap cinta, com tampoc té constància de la seua existència.

Així mateix, ha evitat anticipar mesures a prendre en cas que es confirmaren estos extrems atés que seria, en primer lloc, una decisió de la part orgànica de Ciudadanos, i cal esperar a tindre tota la informació perquè Cs no té "tot un catàleg de sancions" per a supòsits com a este.

Des del partit han assenyalat que s'estan estudiant també els missatges segons els quals el regidor de Cs a Gandia, Ciro Palmer, estaria proposant eixa moció al PP perquè "abans de prendre cap decisió cal escoltar a les parts i conéixer de primera mà què és el que ha passat i veure si els WhatsApp estan descontextualitzats o no", encara que recalquen que no hi haurà moció de censura.

De Miguel ha indicat que si es confirmen totes les dades, la valoració "positiva no pot ser" perquè és "una forma de fer política que no agrada a Ciutadans", i ha indicat en ser preguntat sobre este tema que ell se sent ara mateix "segur en qualsevol despatx" de les Corts.

Per la seua banda, la portaveu adjunta del PP, María José Catalá, ha assenyalat que este dimarts han preguntat al president de les Corts, Enric Morera, si se n'anava a obrir d'ofici una investigació per a determinar si va haver-hi una gravació i se'ls ha comunicat que no atés que no han sigut coneixedors dels presumptes fets més que pels mitjans i no per canals oficials.

El PP sol·licitarà, així, que s'òbriga esta investigació que creu podria haver-se iniciat d'ofici, perquè en seu parlamentària es viu en "un ambient de total confiança" i si es trenquen "les relacions entre els grups poden enrarir-se molt".

Per la seua banda, el socialista Manolo Mata també ha recalcat que seria "impresentable" que un diputat gravara un altre en les Corts perquè es parla en un clima de confiança que podria trencar-se.

Missatges i explicacions

Respecte a les converses per WhatsApp sobre una possible moció de censura a Gandia contra el govern de PSOE-Més Gandia, el regidor de Cs en l'Ajuntament ha admés este diàleg amb l'edil del PP Guillermo Barber.

Ciro Palmer va enviar un WhatsApp a Barber el 10 de febrer a les 14.36 de la vesprada en el qual deia: "Guillermo estrènyer per a dalt, perquè estrènyer a ciutadans per a la moció, que jo estic estrènyer per a baix. El diumenge parlem que este setmana és important"

Guillermo Barber responia l'endemà a les 9.10 hores amb el text: "Bon dia, vaig arribar anit del congrés si et pareix bé sobre les 10.30h ens podem veure. Ja em dius. 1abra7".

Després de fer-se públics estos missatges, Ciro Palmer s'ha defés explicant que el que pretenia era que no li pressionaren més i traslladava les possibles negociacions sobre esta qüestió a la direcció regional de Cs.

Per la seua banda, el regidor 'popular' Guillermo Barber ha reconegut que mantenia converses de forma habitual amb Palmer, sobretot des que l'exalcalde i exedil Arturo Torró va renunciar a la seua acta de regidor i va deixar la presidència del PP.

Els contactes entre tots dos dirigents polítics es produïen, segons Barber, "dins d'unes lleres de diàlegs oberts en un entorn d'amistat i de diàleg constant amb altres forces polítiques i tal com desvetla el Whatsapp hi havia una certa intenció de dur a terme una moció de censura i, per tant, es desmunta la idea que el PP va amenaçar, va pressionar i fins i tot va posar un xec en blanc perquè la moció es portara terme. Ho negue rotundament. Això no és així", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento