Els sindicats dels centres de justícia juvenil –on ingressen els menors d’edat condemnats o acusats de delictes– van denunciar ahir la massificació i la conseqüent manca de seguretat per als treballadors. El Comitè Intercentres va alertar de l’increment de la conflictivitat en aquests centres, que «impedeix fer un treball de qualitat» amb els nois, segons Santiago Martín, de CC OO.

L’últim incident greu es va produir el passat 18 d’abril quan un menor va agredir un educador al centre de L’Alzina. «No és una situació puntual», va insistir Martín, que va assegurar que cada setmana es produeixen dues o tres agressions de menors als seus cuidadors.

Als sis centres de justícia juvenil hi ha actualment 249 menors ingressats. Ara fa tot just un any, la Conselleria de Justícia va aprovar un pla que preveia l’augment de places de 189 a 242, així com de la plantilla de professionals.

Les mesures s’han complert «en la seva integritat», van indicar ahir fonts del departament, abans d’anunciar que l’increment d’interns del mes d’abril obliga «a replantejar el pla» per intentar crear noves places.

Ahir també es va saber que dissabte es van fugar cinc menors internats que participaven d’una visita programada a Montblanc. Dos van tornar diumenge voluntàriament i un va ser detingut ahir. La Conselleria de Justícia va explicar que tots els evadits complien mesures per delictes menors.