Barcelona es planteja fer pagar lloguer als ‘okupes’

ERC i ICV, partits al govern, estan a favor de la mesura, que ja es fa a Amsterdam Berlín i Londres. Els esquàters diuen que cada casa decidiria si ho accepta.
Els ocupants, xilens, han posat la seva bandera al balcó.
Els ocupants, xilens, han posat la seva bandera al balcó.
Els ocupants, xilens, han posat la seva bandera al balcó.
Barcelona es planteja emular Amsterdam, Londres o Berlín per legalitzar part dels edificis okupats. Dos partits del govern municipal (ERC i ICV) es van mostrar a favor ahir que els okupes paguin un lloguer «simbòlic» d’un edifici que fa molt temps que està buit. El tercer soci (i majoritari), el PSC, no es va mostrar ni a favor ni en contra.El segont tinent d’alcalde, Jordi Portabella, va explicar que és una «bona solució» al problema de l’ocupació a la ciutat. L’Ajuntament, segons Portabella, garantiria els interessos del propietari, que podria recuperar la seva finca quan volgués donar-li un ús.

Fonts d’ICV van afirmar que el partit advoca per la «despenalització de l’okupació» i que la fórmula aplicada a altres ciutats europees «és possible» i «s’ha d’estudiar».

El portaveu de l’Assamblea d’okupes, Albert Martínez, va explicar que l’Ajuntament «sols desallotja cases». «No ens creiem les seves propostes», va dir el portaveu, que considera que «cada una de les 200 cases okupes és un món» i elles «decidiran».

Mayol: «Sóc antisistema»

Una afirmació de la tercera tinent d’alcalde, Imma Mayol (ICV), que es va considerar una «antisistema» perquè «es rebel·la contra la injustícia», va aixecar ahir molta polseguera entre l’oposició.

El president de CiU a Barcelona, Xavier Trias, va assegurar que la líder d’ICV s’ha inventat els «antisistema amb cotxe oficial». El líder del PP, Alberto Fernández Díaz, va reclamar el cessament «immediat» de Mayol.

Nou desallotjament

Els Mossos van desallotjar ahir una casa okupa a L’Hospitalet i van intentar desocupar-ne una altra a Sants. Segons la policia, no hi va haver incidents. A Mataró, deu joves van okupar una casa.

Digue’ns’

... si l’‘okupa’ ha de pagar lloguer

Explica’ns-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Els tallen la llum i posen la bandera

Fecsa va tallar ahir, per quart cop en dos mesos, l’electricitat del pis ocupat al carrer Urgell i que manté al propietari vivint a casa d’un amic. Els ocupants van retirar el precinte i van empalmar els cables. Per això, Fecsa va arrancar-los ahir. Els ocupants, xilens, han posat la seva bandera al balcó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento