Es disparen les multes per no respectar els passos de vianants, on hi ha els atropellaments

  • S'han revisat el 68% dels passos de vianants de la ciutat i hi ha un projecte per intervenir en 2.500 cruïlles mal pintades o amb un alt índex d'accidents.
  • L'Ajuntament inicia una campanya per garantir la seguretat dels vianants.
  • El darrer any hi ha hagut un 33% menys de víctimes mortals per accident.
Imatge d'un pas de vianants.
Imatge d'un pas de vianants.
ACN
Imatge d'un pas de vianants.

Barcelona ha centrat els seus esforços en protegir el vianant, que és qui pateix amb major cruesa les conseqüències d'un accident. De fet, precisament és als passos de vianants és on es concentren els atropellaments. Vist això, la Guàrdia Urbana ha imposat un 68% més de multes als conductors per no respectar aquests passos i s'han revisat més de 10.400 cruïlles (el 68% del total).

Tot i que entre gener i setembre d'aquest any respecte el mateix període de 2012 ha baixat un 33% el nombre de víctimes mortals als carrers de Barcelona, l'Ajuntament segueix tenint com a "objectiu prioritari" la protecció del vianant. Al 2012 van morir 12 vianants atropellats (la major part als passos de vianants), mentre que enguany han estat nou els morts quan creuaven a peu.

La Guàrdia Urbana ha imposat des de gener fins al setembre un total de 569 denúncies a conductors que no han respectat els passos de vianants, el que suposa un 68% més que al mateix període de l'any passat, segons dades municipals. Així mateix, s'ha enxampat 13.815 vehicles que van saltar-se el semàfor en vermell, un 6% més. Segons ha indicat aquest dimarts el tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, aquest increment s'atribueix a "una major presència" dels agents de la Urbana i no tant a una conducta més temerària i irresponsable per part dels conductors.

Actualment s'han analitzat 10.424 passos de vianants (el 68,8% del total) per revisar-ne la seguretat i visibilitat i s'han proposat 2.563 "accions concretes" per millorar-ne la seva ubicació o pintura i reduir, d'aquesta manera, la perillositat per als qui hi creuin. Segons Forn, ja s'ha començat a fer millores en alguns punts de la ciutat, tot i que no ha concretat en quins.

El problema de les motos

El nombre de motoristes que ha perdut la vida en accident continua sent preocupant, relatava Forn. Tot i que hi ha hagut cinc víctimes mortals menys que les registrades l'any passat, en el que portem d'any han mort vuit conductors de moto i un més que circulava en ciclomotor.

La Guàrdia Urbana ha denunciat un total de 2.295 conductors de moto per superar la taxa d'alcohol permesa (un 12% més). D'aquests, 449 han estat imputats per un delicte contra la seguretat viària en superar els límits penals permesos. "Cada vegada que aturem un motorista begut l'estem protegint d'un accident", concloïa Forn.

L'Ajuntament de Barcelona inicia aquest octubre una campanya de consciènciació adreçada als conductors per tal que "circulin amb precaució" i respectin "els col·lectius més vulnerables de la mobilitat". A banderoles i anuncis publicitaris s'hi llegirà el lema "Gràcies per pensar en mi", al costat d'un vianant creuant el carrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento