Campanya ciutadana per a l’eliminació de l’IVA dels bolquers

  • Estan gravats amb un 16%, com els articles de luxe.
  • Suposen una despesa de 500 euros anuals per a les famílies catalanes.

Novament és a debat el preu dels bolquers. I ara és el sindicat UGT , juntament amb la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), els qui demanen l’exempció de l’IVA que grava aquest producte.

I és que per a una família la compra de bolquers suposa una despesa de més de 1.000 euros durant els dos primers anys de vida del seu fill. D’aquesta xifra, uns 160 euros corresponen al 16% d’imposició de l’IVA.

Producte de luxe

Els bolquers tributen al mateix tipus impositiu que la resta de béns, inclosos els de luxe.

Per aquest motiu, tant des d’UGT com des de la UCC s’ha reclamat que es consideri els bolquers com a un producte de primera necessitat i que des del Govern es pressioni al si de la Comissió Europea per tal que s’apliquin mesures.

Alhora, des de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, Raúl Sánchez, ha insistit en que «els bolquers no són un caprici, sinó una necessitat».

Debat a la Unió Europea

Aquesta no és la primera iniciativa que es proposa per tal de suprimir, o si més no abaixar, la imposició del 16% de l’IVA als bolquers. De fet, gràcies a campanyes anteriors, al proper ECOFIN, la reunió trimestral de ministres de Finances europeus, està previst debatre la rebaixa del tipus impositiu sobre els bolquers.

L’any 2003 es va aconseguir la reducció al 7% de la imposició als productes d’higiene femenina (compreses i tampons). Els bolquers, però, continuen sent un producte de luxe.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento