«La producció de pisos socials està en el nivell més baix en vint anys»

Habitatge Entorn ha construït 5.331 pisos des del 1993.
Jordi Llorens.
Jordi Llorens.
Jordi Llorens.
Amb aquestes xifres volen demostrar que l’administració pot fer molt més amb una de les principals preocupacions. Asseguren que la promoció a preus reduïts ha ajudat a moderar els increments en alguns llocs on han actuat. CC OO creu que el primer tripartit no ha trencat amb la política d’habitatge de CiU.Quin és el principal problema de l’ habitatge ?

Hi ha hagut uns anys amb un boom immobiliari sostingut. S’han construït milers i milers d’habitatges i s’ han disparat els preus dels pisos i del sòl de manera exponencial. Però la producció d’habitatge assequible, públic i privat, s’ha reduït als nivells més baixos dels darrers vint anys. Avui no arriba al 5%.

Quins efectes ha tingut?

Una part de la societat ha vist revalorat el seu patrimoni, una altra part s’ ha hipotecat de per vida i una altra part, cada cop més nombrosa, ha quedat fora de la possibilitat de gaudir d’ un habitatge digne, un dret reconegut per la Constitució i l’Estatut.

Quina creuen vostès que és la solució?

No hi ha solucions màgiques. Cal una col·laboració de veritat entre administracions, i d’ aquestes amb la societat civil, en particular, amb el cooperativisme organitzat.

Es creuen les promeses de la Generalitat, després del fet l’anterior legislatura?

Els resultats quantitatius del passat disten bastant dels objectius marcats. Hem de considerar, però, que la promoció d’ habitatge és un procés molt lent. Hem de veure el futur amb esperança.

Està d’acord amb la llei de l’Habitatge?

És un esforç molt important. Considera l’habitatge com a dret i no com a producte per a l’especulació. Però no acaba de trobar l’encaix al cooperativisme d’habitatge com a col·laborador en les polítiques públiques per oferir pisos assequibles.

És suficient el compromís dels sindicats en la construcció de pisos protegits?

La implicació d’Habitatge Entorn en els problemes d’ habitatge va més enllà de la tasca de la cooperativa. S’estén a l’àmbit de l’acció sociopolítica i reivindicativa del sindicat.

Bio

Va néixer a Barcelona el 1953. És director de Serveis del sindicat Comissions Obreres a Catalunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento