Cartell de la Festa del Cor que es celebra al Parc d'Atraccions del Tibidabo.
Cartell de la Festa del Cor que es celebra al Parc d'Atraccions del Tibidabo. ARXIU

Un mocador exemplificarà la solidaritat amb les patologies del cor el proper 5 d'octubre.  La Fundació de Cardiopaties Congènites CorAvant i l'Ajuntament celebren la 19ena Gran Festa del Cor al Parc del Tibidabo.

Es vol donar a conèixer d'una manera lúdica la realitat d'aquestes malalties i donar visibilitat a les més de 38.000 persones que les pateixen a Catalunya. La festa s'organitza des de fa 9 anys al Parc d'Atraccions del Tibidabo, gràcies a la col·laboració tant d'entitats públiques com privades.

Malformació de l'estructura del cor

A Catalunya, cada setmana, neixen entre 12 i 15 nadons amb aquestes dolènciesUna cardiopatia congènita és una malformació de l'estructura del cor que s'inicia des del primer moment de la gestació. En molts casos, encara no s'han trobat les causes que la produeixen. L'AACIC, l'associació de cardiopaties congènites, es va crear l'any 1994.

CorAvant va nèixer l'any 2008. A Catalunya, cada setmana, neixen entre 12 i 15 nadons amb aquestes dolències (el que suposa un de cada 120 naixements). L'índex de mortalitat d'aquests infants s'ha reduït en un 5% en els darrers anys gràcies als avenços mèdics assolits.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.