Detenen dos ‘ciberlladres’ per clonar targes amb SMS

Copiaven les dades bancàries i les enviaven pel mòbil. Els Mossos se sorprenen del sofisticat sistema d’estafa que feien servir els dos joves.
El teclat fals sobreposat. (CME)
El teclat fals sobreposat. (CME)
El passat 10 de gener, a les 20 hores i quasi per casualitat, els Mossos, durant una operació rutinària de vigilància, van detectar dos joves en actitud sospitosa davant una entitat bancària de la Rambla Catalunya. En procedir a identificar-los els van intervenir un maletí amb una sorprenent i sofisticada gamma de productes electrònics usats per clonar targetes de crèdit, una estafa que es coneix com a skimming, però ara incorporant la tecnologia de telefonia mòbil.El subinspector dels Mossos, Josep Monteys, subcap d’Investigació de la policia autonòmica a Barcelona, va destacar la «gran preparació i coneixements dels dos detinguts», dos joves de 21 anys i nacionalitat russa, que tenien «una gran mobilitat».

Solien actuar en caixers automàtics exteriors a diverses ciutats europees (tenien targetes d’EE UU i França). Hi ha dos sistemes de gran complexitat. El primer mètode consisteix en sobreposar sobre el teclat una rèplica que els permetia obtenir el número secret de la targeta a distància, «encara que es tapi el visor òptic». El més sorprenent és que la víctima pot efectuar la seva operació normalment, però les seves dades secretes són captades i trameses «via missatge SMS al telèfon mòbil dels delinqüents». L’estafat no s’adona del robatori fins al cap d’un mes, «ja que no ha perdut mai de vista la tarja».

Els lladres segueixen els moviments de l’usuari del caixer a distància, ja que hi incorporen una mocrocàmera en circuit tancat de televisió i un lector de targetes fals, on copien les dades del client. Amb informació de la tarja i el número pin gravat, només els queda passar-ho a targes magnètiques «verges», en blanc, amb les que operen a altres ciutats europees, el que dificulta la localització. Els ciberlladres o ciberdelinqüents són difícils de detectar i enxampar. En un any només s’han recuperat tres teclats falsos a la ciutat.

De Romania i Milà a Tarragona

Costel T., de 23 anys, i Andrea Georgeta M., de 20, dos joves romanesos, van ser detingus per la Policía a la Rambla Nova de  Tarragona en una alltra operació policial quan feien servir targetes clonades per obtenir fins a 24.960 euros en bitllets de 50 y 20 euros. Les investigacions van posar de relleu que l’home acabava d’arribar de Milà a l’aeroport de Girona i la dona provenia directament de Romania via Barcelona. La policia va destacar que aquests grups organitzats tenen molta mobilitat i una àmplia zona d’actuació a diverses ciutats on es dediquen a reemborsar grans quantitats dels caixers amb targes falses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento