Les platges fan temporada d'estiu fins al proper 30 de setembre

  • Són un dels espais públics de la ciutat més utilitzats durant l'estiu.
  • La Barceloneta té quatre: St Sebastià, St Miquel, Somorrostro i Barceloneta.
  • Els serveis estiuencs s'allarguen fins més enllà de les festes de la Mercè.
Imatge de la temporada d'estiu a les platges de Barcelona, a l'alçada de la Vila Olímpica.
Imatge de la temporada d'estiu a les platges de Barcelona, a l'alçada de la Vila Olímpica.
ARXIU
Imatge de la temporada d'estiu a les platges de Barcelona, a l'alçada de la Vila Olímpica.

La temporada de platges a Barcelona no només és per al juny, juliol i l'agost, mesos més calorosos, sinó que s'allarga fins a finals de setembre. Això vol dir que es mantenen els serveis estiuencs per poder gaudir-ne fins al dia 30 de setembre.

Un any més, les platges de Barcelona han estat un dels espais públics més utilitzats a l'estiu. La temperatura, clima i estat de l'aigua permet banyar-s'hi des de la primavera i fins la tardor, cosa que atrau cada cop més turistes fora dels mesos de més calor.

Accessibles amb servei públic

Les platges donen forma al front marítim des del barri de tradició més marinera, la Barceloneta, fins al recinte del Fòrum, amb un passeig marítim ininterromput. Totes són accessibles per a persones amb discapacitat i s'hi pot accedir a elles amb transport públic i bicicleta.

A la Barceloneta, quatre platges:la del mateix nom, la de Sant Sebastià, la de Sant Miquel i la del Somorrostro. A la propera Vila Olímpica, les de la Nova Icària i el Bogatell. I a la costa del barri del Poblenou hi són les de la Mar Bella, la Nova Mar Bella i la platja de Llevant. En total, sumen una extensió de més de 4,5 quilòmetres.

La platja de Sant Sebastià és, juntament amb la del Somorrostro, la més antiga i amb més tradició de Barcelona. La de Sant Sebastià és la més gran, amb una llargada de 1.085 metres.  La platja de Sant Miquel deu el seu nom a l'església de Sant Miquel del Port, construïda l'any 1755 i està a tocar de la plaça del Mar.

La de la Barceloneta ha tornat a ser la preferida pels turistes que ens visiten i dels esplais i grups escolars per fer-ne activitats a l'aire lliure. Té uns porxos on se situa  l'Espai de Mar, un equipament d'educació ambiental destinat a facilitar l'accés a la platja i al medi marí i a promoure l'educació ambiental mitjançant el foment i la pràcticade l'esport i del lleure.

Platges molt accessibles

El Somorrostro va ser en un passat no gaire llunyà un barri barraquista de fins a 15.000 habitants. Degut a la proximitat del metro, molts usuaris hi accedeixen en transport públic. La de Llevant també és molt accessible.

La zona Fòrum inclou un espai dedicat als banys de mar amb una zona de poca profunditat per als infants o per a persones discapacitades. S'ofereixen dutxes, vestidors i armariets per preservar els objectes personals durant l'estada. Totes les activitats de l'àrea de bany són gratuïtes i es recomana fer servir sabatilles de bany.

La temporada oficial s'estén, doncs,  fins al 30 de setembre. En aquest periode, l'Ajuntament de Barcelona activa un dispositiu especial on hi treballen diferents serveis municipals per tal de garantir la seguretat, la convivència i el civisme i reduir la contaminació acústica.

Fora de la temporada de bany i de l'horari establert no hi ha Servei de Salvament i Socorrisme, per la qual cosa cada usuari n'és l'únic responsable dels seus actes. Es pot saber l'estat de les platges i del mar en temps real des del web www.bcn.cat, així com consultar-ne tots els serveis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento