Talls de trànsit de 16.00 a 19.00h a Barcelona per la Via Catalana

  • La Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu policial "sense precedents".
  • Adverteixen que hi haurà un cercle tancat al centre que no es podrà franquejar si no és amb metro o a peu. Demanen que s'aparqui el cotxe.
  • L'Ajuntament de Barcelona preveu una "gran afectació" a la mobilitat.
El recorregut de la Via Catalana, de dimecres 11 de setembre, a Barcelona ciutat. Formarà un cercle al centre de la ciutat.
El recorregut de la Via Catalana, de dimecres 11 de setembre, a Barcelona ciutat. Formarà un cercle al centre de la ciutat.
via.assemblea.cat
El recorregut de la Via Catalana, de dimecres 11 de setembre, a Barcelona ciutat. Formarà un cercle al centre de la ciutat.

La Via Catalana es bifurcarà quan entri a Barcelona i formarà dues cadenes humanes que encerclaran tota la ciutat el proper dia 11. Un detall que "no tothom sap" ha subratllat el portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, i que implicarà una "gran afectació" a la mobilitat. Per això la policia municipal es prepara per desplegar un dispositiu "sense precedents" a la capital catalana i demana que s'eviti l'ús del vehicle privat des de les 16.00h fins a les 19.00h.

La marató o la cavalcada de Reis abasten una extensió similar però no impliquen una atenció simultània en tot el recorregut. S'ha demanat als hotels que informin els turistes per tal que ho tinguin present per anar amb temps a l'aeroport. La Guàrdia Urbana desplegarà tots els "efectius disponibles" per garantir la mobilitat davant un esdeveniment "sense precedents" a la ciutat. Comptarà, a més, amb l'ajuda de 250 voluntaris.

Celebracions com ara la marató, o la cavalcada de Reis i la rua del Barça, abasten una extensió similar però, a diferència de la cadena humana, explica Reyner, permeten anar "aixecant efectius" d'alguns punts del recorregut i traslladar-los a altres zones. Aquesta mobilització, per contra, exigeix una atenció "simultània en tots els punts".

El portaveu del cos municipal ha recordat que la Via Catalana, al seu pas per Barcelona, es bifurca i això encerclarà la ciutat fent impossible l'entrada i sortida de 16.00h a 19h. Per això ha demanat a tothom que faci els desplaçaments "abans o després".

Durant tota la tarda es demana que s'eviti l'ús del vehicle privat i que en cas que els desplaçaments s'hagin de fer obligatòriament dins aquesta franja de màxim risc de col·lapse s'opti pel Metro.

Una petició que també s'ha traslladat al gremi d'hotelers perquè s'informi als turistes que es viurà una situació excepcional i si tenen pensat "anar a l'aeroport" ho facin amb temps.

El web www.bcn.cat i el 010 oferiran informació actualitzada. També es podrà seguir l'actualitat de la jornada a través dels comptes de twitter @barcelona_cat, @barcelona_GUB, @BCN_Mobilitat, @barcelona_010, @TMBinfo. Es recomana utilitzar els telèfons d'emergències, 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable.

El recorregut

La Via Catalana enllaçarà amb un cercle bona part del centre de la ciutat. De nord a sud, entrarà per Eduard Maristany, seguirà per la Mar Bella, passant pel Port Olímpic, la Barceloneta i arribant fins al Pg. Colom. D'allí, se seguirà pel Paral·lel, fins a pl. Espanya i se sortirà pel carrer de Sants i la Creu Coberta cap a Esplugues.

Per dins la ciutat, hi haurà una cadena central que passarà per la Rambla, pl. Catalunya i el Passeig de Gràcia, un dels punts neuràlgics de la cadena, on s'hi representarà la senyera. Un cop a la pl. Joan Carles I, se seguirà per la Diagonal fins a Francesc Macià, i es baixarà per la Travessera de Les Corts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento