Embolic de multes a l’àrea verda pel canvi de distintiu

  • Veïns denuncien que no els ha arribat l’enganxina de resident del 2007.
  • Hi ha més d’un miler d’afectats.
  • La grua se’ls ha endut el cotxe, tot i haver pagat.
Avís de l'ajuntament de que el distintiu de l'àrea verda està caducat. (Eros Albarrán)
Avís de l'ajuntament de que el distintiu de l'àrea verda està caducat. (Eros Albarrán)
EROS ALBARRÁN
Els vehicles estacionats en àrees verdes
exclusives de residents que no tenen actualitzada l’enganxina acreditativa corresponent a l’any 2007 estan sent multats i retirats per la grua, malgrat que hagin pagat el tiquet i tinguin el distintiu del 2006, que
a hores d’ara ja no serveix.

Els veïns sancionats s’han trobat que la grua se’ls ha endut el cotxe, però n’hi ha que es queixen que no han rebut el nou distintiu o, simplement, que a la carta no s’explica bé el procediment de canvi de l’enganxina.

Desinformació

"Enlloc posa que s’hagi de canviar", assegura Jordi T. C., multat, tot i ser resident. L’empresa municipal B:SM –gestora de l’àrea verda– afirma que sí s’indicava als veïns que es tractava d’una "renovació" i que els acreditats que no han entès el procediment són "menys de l’1%", és a dir, entorn als 1.560 residents.

Albert Viudez n’és un i explica a 20 minutos que la grua se li ha endut el cotxe perquè no ha rebut l’acreditació, que s’envia per correu ordinari. Aquestes enganxines permeten als veïns estacionar a les àrees verdes i s’assemblen a les de l’ITV, però, tot i que inclouen l’any d’emissió, enlloc indiquen la seva vigència, denuncien.

Enguany és el primer cop que els veïns han de renovar-la, ja que l’àrea verda es va instaurar el 2005 i durant tot el 2006 van seguir vigents les acreditacions de l’any anterior.

"És absurd, haurien de dir ben clar que s’ha de canviar l’enganxina", assegura la veïna Rosa Maria Balagueró, criticant el redactat confús que, segons ells, té la carta de l’Ajuntament.

«És de pura lògica, com la ITV»

La majoria de vehicles ja llueixen el distintiu de l’àrea verda de l’any 2007 enganxada al parabrisa o ben a la vista sobre el quadre de comandament. El veí Francesc Sorribas, de 69 anys, va assumir que si li enviaven una nova acreditació de resident pel seu cotxe, amb data del 2007, era per substituir l’anterior: "és de pura lògica, igual que amb la ITV".

Això no és el que pensa Jordi T. C. Va passar tot el 2006 amb una acreditació emesa l’any 2005 sense tenir cap problema i, dimecres passat, es va trobar que l’havien multat per seguir amb la mateixa enganxina durant el 2007: "no penso "sentencia. Precisament, l’Ajuntament de Barcelona va informar ahir que ha rebut el reconeixement de la Unió Europea per l’àrea verda , com a la millor innovació en gestió de mobilitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento