La meitat d’empreses de l’àrea de Barcelona aboca al clavegueram

Són sobretot indústries siderometalúrgiques i químiques. Les multes per contaminació van dels 300 als 300.000 euros.
Una tècnica del laboratori de l’EMA, ahir, fent una de les proves dels nivells de l’aigua. (Esther Romagosa / Acn)
Una tècnica del laboratori de l’EMA, ahir, fent una de les proves dels nivells de l’aigua. (Esther Romagosa / Acn)
La meitat de les empreses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), analitzades pel laboratori que l’Entitat del Medi Ambient (EMA) té a la depuradora de Gavà-Viladecans, aboca contaminants al clavegueram públic.Ho va indicar ahir el cap del Servei de Control Ambiental de l’EMA, Rafael Mantecón, durant la inauguració de l’ampliació dels laboratoris metropolitans.

El 60% de les indústries de l’AMB són del sector siderometalúrgic i químic i la resta abarca tots els camps destacant l’alimentació, paper i vehicles.

Els productes contaminants més detectats són sals, sòlids i la denominada falta de química d’oxigen, segons el resultat de les 1.050 mostres que s’han analizat al 2006, preses de diferents indústries de l’AMB.

Un cop detectada l’anomalia se li demana a la indústria que la solucioni. En cas que persisteixi la contaminació, les empreses poden ser sancionades amb multes que van dels 300 als 300.000 euros.

Al laboratori de l’EMA es van fer l’any passat 45.000 anàlisis d’aigües residuals, superficials i potables; de qualitat de l’aire; de sòls contaminats i de residus sòlids.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento