El ‘dolent’ a escena

Albert Pla torna a Barcelona amb ‘El malo de la película’. Un espectacle que barreja cinema, teatre i música, que tracta l’especulació immobiliària.
L’advocat d’una immobiliàra que vol edificar en una zona rural seria considerat, en els temps que corren, un dolent de la película. Albert Pla és des d’avui, i per segona vegada a la ciutat de Barcelona, aquest personatge a El malo de la película.I no és d’estranyar, controvertit i provocador com sempre, el cantautor de Sabadell, que s’identifiqui amb el personatge de dolent. «El bo acostuma a ser un poli... a mi m’agrada veure patir el bo», va confessar dimecres als periodistes en una barreja de timidesa i introversió.

Damunt l’ecenari de l’Auditori pocs objectes distreuen l’atenció de l’espectador. L’advocat exterioritza pensaments en un viatge en cotxe.

Al fons, una pantalla va passant una película, elaborada pels protagonistes (Albert Pla i l’artista Judith Farrés). Tot combinat amb unes «pinzellades de cançons», matissa Pla.

L’espectacle que es va estrenar al Grec el 2006, torna avui a Barcelona després d’haver passat per diverses ciutats espanyoles i haver fet les Amèriques.

Les diferents representacions han fet constatar a Pla que l’immobiliari és un tema en auge, tot i que si se li pregunta al de Sabadell sobre l’assumpte contesta amb un evasiu «no tinc res a dir sobre el tema».

Directors-actors

La pel·lícula, elaborada pel propi Pla, serveix de fil conductor de l’espectacle. El seté art és una de les passions de Pla i per això confessa que «m’agradaria repetir l’experiència». En aquesta hi apareixen personatges que interpreten els directors de cine Cesc Gay o Juanma Bajo Ulloa.

* Auditori. Sala 2. Lepant, 150 Avui a partir de les 22.00 hores. Preu: 22 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento