Torre Baró guanya pisos assequibles i una nova plaça

  • La inversió ha estat de 17 milions d'euros.
  • Es vol regenerar la part baixa del barri.
  • 32 dels pisos són per a usos universitaris.
Edifici de l'Illa B de Torre Baró.
Edifici de l'Illa B de Torre Baró.
REGESA
Edifici de l'Illa B de Torre Baró.

La part baixa del barri de Torre Baró es renova amb un conjunt d’habitatges de lloguer assequible que impulsaran, alhora, l’activitat comercial de la zona. S’han posat en lloguer un total de 220 pisos amb una inversió de 17 milions d’euros.

Segons la regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, «l’arribada de nous veïns i veïnes a Torre Baró ha suposat la posada en marxa d’un primer paquet d’actuacions per afavorir la regeneració de la part baixa del barri».

Potenciar la cultura, el lleure i el transport

En aquest sentit, el pla «implica la revitalització de l’activitat comercial i la urbanització de la plaça dels Eucaliptus i, per tant, la creació de noves oportunitats i dinàmiques de relació, així com la potenciació de les activitats culturals i de lleure del barri», destaca la regidora del districte de Nou Barris.

El pisos d’aquest nou conjunt es lliuraran fins a finals d’aquest mes de setembre. Dels 220 habitatges, 152 corresponen a lloguer assequible (40 d’ells són per a veïns de la zona de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona i sis més per a persones amb mobilitat reduïda). Altres 38  habitatges estan reservats per a emergències socials i 32 més per a usos universitaris.

Els pisos de lloguer assequible tenen entre 1 i 4 habitacions. L’Ajuntament de Barcelona subvenciona part del lloguer  per aconseguir que costi entre 197 i 444 euros per habitatge.

El sorteig es va portar a terme al juny entre 2.505 candidats i unitats de convivència inscrites al Registre de l’Habitatge.  El consistori també ha acordat vuit actuacions de millora del transport públic conjuntament amb l’Associació de Veïns de Torre Baró. Es modifica la línia d’autobús de TMB número 62 i la 76 per tal que passin pel barri. Entraran fins a Vallbona. La 82 millorarà la seva freqüència amb un nou vehicle addicional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento