Nou tipus de radar a la Ronda de Dalt i més policia a les carreteres

  • L'Ajuntament de Barcelona instal·larà un radar per trams entre la pl. Karl Marx i la Via Favència que funcionarà en proves a mitjan setembre.
  • Dos aparells detectaran la velocitat que porta un vehicle en passar per dos punts i en calcularà la mitjana per saber si ha frenat a última hora o bé respectava el límit.
  • Interior augmentarà la vigilància policial a les vies secundàries.
Un tram de la Ronda de Dalt de Barcelona, a l'altura de la sortida 2.
Un tram de la Ronda de Dalt de Barcelona, a l'altura de la sortida 2.
Júlia Pérez/ACN
Un tram de la Ronda de Dalt de Barcelona, a l'altura de la sortida 2.

Més vigilància policial a les carreteres i la instal·lació d'un nou tipus de radar a la Ronda de Dalt. Aquestes són les mesures immediates que està adoptant l'Administració per tal de reduir les infraccions de trànsit i els accidents, després d'un pont de la Mare de Déu d'agost especialment tràgic, amb un total d'onze persones mortes.

L'Ajuntament de Barcelona instal·larà a les rondes un nou tipus de radar que es coneix com a cinemòmetres per trams. Aquest tipus d'aparell, que ja està en funcionament al túnel de Vielha, permetrà calcular si el vehicle ha frenat justament al punt on hi ha un radar o si ja anava a la velocitat permesa.

Així, s'instal·len dos aparells, a l'inici i al final del tram que es vol controlar i, a través de la lectura de la matrícula i de la detecció de la velocitat del vehicle, es calcula la velocitat mitjana mitjançant un algoritme matemàtic. El mecanisme alerta de manera automàtica si el conductor ha excedit els límits establerts.

Aquest nou sistema s'instal·larà al tram comprès entre la plaça de Karl Marx i la Via Favència, en sentit Besòs. En aquest punt ja hi ha radars fixos, que durant les primeres setmanes cohabitaran amb els radars per trams.

A mitjan de setembre s'acabarà el període de licitació per a la concessió del nou radar, el pressupost del qual ascendeix a 250.000 euros.

 

Més control a la carretera

D'altra banda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que de forma imminent s'augmentarà la presència policial a les carreteres secundàries, donat que és el tipus de via on hi ha hagut més morts darrerament.

Espadaler, en una entrevista a l'ACN, ha fet una crida als conductors perquè no es relaxin a la carretera durant aquests dies de vacances. També ha demanat una actitud "activa" per part dels copilots perquè es facin càrrec dels telèfons mòbils, els reproductors de música o els GPS i evitin distraccions a les persones que estan al volant.

Des de l'1 de gener, s'han mort un 33% menys de persones a les carreteres catalanes, però en tan sols els quatre dies del pont de la Mare de Déu d'agost, hi va haver 11 víctimes mortals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento