Barcelona veta l’acampada a favor d’un habitatge digne

El moviment dels sense sostre de París diu que acamparà si l’Administració no dóna solucions. Hereu vol més agilitat per desallotjar els ‘okupes’.
Manifestants per una vivenda digna, ahir, protestant a la Plaça Sant Jaume. (Alberto Estévez / Efe)
Manifestants per una vivenda digna, ahir, protestant a la Plaça Sant Jaume. (Alberto Estévez / Efe)
Manifestants per una vivenda digna, ahir, protestant a la Plaça Sant Jaume. (Alberto Estévez / Efe)
L’acampada reivindicativa a Barcelona del moviment dels sense sostre de París, els Fills del Quixot, és encara un incògnita, però l’alcalde, Jordi Hereu, ja va anunciar ahir que la vetarà: «Aquest espectacle no té sentit aquí».Els Fills del Quixot, una associació francesa que, després d’acampar dos mesos a la ribera del canal de Sant-Martin de París, ha aconseguit més vivenda social, es va reunir ahir a Barcelona amb l’Assamblea per un Habitatge Digne. Els dos moviments estudiaran els propers dies si instal·laran aquí un campament similar al de París.

«Hem de sortir al carrer fins que les institucions ens facin cas», va assegurar Albert Sancho, un dels membres de l’Assamblea, que espera que l’Administració doni solució a les seves demandes.

Sancho va reclamar a l’alcalde Hereu que deixi als ciutadans «exigir a les administracions el que han de fer» i va anunciar una nova mobilització a finals de març.

Guillermo Garbajosa, un dels tres Fills del Quixot que han arribat a la ciutat, va explicar que el campament s’organitzarà en funció «de com vagin les coses».

El problema ‘okupa’

Hereu va asegurar que els okupes «han patit un procés de degradació», ja que han perdut el suport de molta part de la població. L’alcalde va tornar a apostar pels desallotjaments ràpids de les finques okupades molestes.

Contra l’assetjament immobiliari

La Coordinadora contra l’Especulació del Raval, formada per entitats veïnals, va denunciar ahir que la «indefensió, impunitat i inhibició continuen sent la tònica de les pràctiques de violència immobiliària que han proliferat al barri». Segons la coordinadora, lluny d’activar mesures dissuasives o punitives contra els assetjadors, les oficines antimobbing «s’han limitat a proporcionar informació als afectats». Davant aquesta situació, els veïns van fer una crida als llogaters que siguin assetjats perquè ho denunciïn a l’oficina que tenen oberta de 11.00 a 12.30 hores i de 18 a 20 hores al carrer Aurora, 23. Volen informar dels passos per poder defensar-se.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento