Els afectats de l’explosió de Fondo estrenaran nou edifici en un any i mig

La primera pedra del futur edifici de 10 plantes es posarà el proper diumenge coincidint amb el primer aniversari de la mortal explosió.
Recreació virtual del futur bloc d’habitatges. (Alonso - Balaguer)
Recreació virtual del futur bloc d’habitatges. (Alonso - Balaguer)
Recreació virtual del futur bloc d’habitatges. (Alonso - Balaguer)
El proper diumenge es col·locarà la primera pedra del que serà el nou edifici de vivendes pels afectats de l’explosió de gas al barri de Fondo a Santa Coloma de Gramenet, obra que ahir es va presentar a l’Ajuntament colomenc.

Els treballs tindran una durada de 18 mesos a comptar des de diumenge. Es tracta d’un edifici de 10 plantes i 30 metres d’alçada que ocuparà el solar on hi havia els blocs sinistrats als números 64, 66 i 68 de la Rambla Fondo i el 4 i 6 del Passeig Sant Lluís.

Diumenge es compleix un any del sinistre en el que van morir dues persones . Divendres passat es va saber que un informe pericial senyala que l'explosió es va produir per una tuberia massa petita i no per una fuita d'aigua que va foradas el tub, tal i com es va dir inicialment.

Crèdit a baix interès

Els cost de l’edifici, uns 3,5 milions d’euros, segons va avançar ahir l’alcalde de Santa Coloma, Bertomeu Muñoz, es pagarà amb un crèdit "molt avantatjós" que Gas Natural ha ofert a l’empresa municipal Gramaparc "fins a la resolució judicial".

Els arquitectes del projecte, Alonso-Balaguer, van destacar ahir que s’ha respectat el nombre d’habitatges. Hi haurà 19 vivendes, d’uns 97 m2 amb il·luminació natural.

Els dos edificis estaran units per l’escala central, amb dos ascensors i destaquen per les vidreres de color verd que també amaguen els patis interiors i les zones de serveis, així com les plaques solars. A la planta baixa hi haurà quatre locals comercials.

Tots els habitatges disposaran de quatre dormitoris amb bany i estaran enfocats a la plaça arbrada del Fondo. A sota, hi tindran aparcaments amb capacitat per a 24 cotxes i 23 trasters. També faran uns petits jardins públics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento