S'obre al trànsit un nou accés de l'AP-7 a Fornells de la Selva

  • Tota l'obra de circumval·lació de Girona, on convergiran l'AP-7 i l'A-2, s'enllestirà al juny del 2014.
  • La ministra de Foment, Ana Pastor, anuncia que l'Estat licitarà l'any que ve el desdoblament de l'N-II a l'àrea nord de Girona.
  • Es preveu que a finals de setembre conclogui l'informe sobre la connexió amb tren llançadora entre Barcelona i la T1 del Prat.
  • La PAH talla el trànsit de l'N-II de forma intermitent per reclamar que no es desallotgi un bloc ocupat a Salt.
Membres de la PAH s'han manifestat a l'N-II, a l'alçada de Fornells, tot coincidint amb la visita de la ministra de Foment.
Membres de la PAH s'han manifestat a l'N-II, a l'alçada de Fornells, tot coincidint amb la visita de la ministra de Foment.
Àlex Recolons/ACN
Membres de la PAH s'han manifestat a l'N-II, a l'alçada de Fornells, tot coincidint amb la visita de la ministra de Foment.

Tota l'obra de la circumval·lació de Girona, on l'autopista AP-7 i l'autovia A-2 convergiran en quatre carrils, s'enllestirà el juny del 2014. La ministra de Foment, Ana Pastor, ha inaugurat aquest dimarts el nou enllaç de Fornells de la Selva (Gironès), que ha tingut un pressupost de 28,5 milions d'euros (MEUR).

S'espera que la majoria de trànsit que fins ara utilitzava la variant de Sant Daniel faci servir aquest accés, i una prova que ho demostra és que el nou enllaç té fins a divuit cabines.

A partir d'ara, per completar els 20 quilòmetres de la circumval·lació al llarg dels quals els vehicles circularan sense pagar peatge, quedarà només enllestir el nou enllaç de Vilademuls (Pla de l'Estany).

L'Estat licitarà l'any que ve tota l'obra de desdoblament de l'N-II al nord de les comarques gironines. Es trauran a concurs els sis trams que s'estenen entre Orriols i la Jonquera perquè la previsió de Foment és que el Vilademuls-Orriols ja es pugui licitar abans no acabi el 2013.

Al nord de les comarques gironines, el desdoblament de la nacional seguirà en gran part la traça de la carretera actual -un sistema que es coneix com a duplicació- i inclourà dues variants a Bàscara i a Pont de Molins. "L'obra de l'N-II a l'àrea nord de Girona em preocupa especialment, i l'han reclamada tant el veïns com els empresaris i la resta del territori", ha assegurat la ministra Ana Pastor.

Enllaç ferroviari a la T1

La ministra ha avançat que l'informe sobre la connexió amb tren llançadora entre Barcelona i la T-1 de l'Aeroport del Prat estarà enllestit a finals de setembre. Segons Pastor, una vegada es disposi del document "prendran una decisió" amb el conseller Santi Vila sobre un projecte que ha equiparat en importància amb els accessos al Port de Barcelona.

"És de les assignatures pendents que tenim i ens ho hem de prendre molt seriosament per veure com és viable financerament", ha reblat. Pastor ha afegit que tots els grans aeroports tenen una "comunicació fluïda" amb el centre ciutat i ha destacat les "moltes senyals d'alegria" que en un moment de crisi "dóna el Prat".

Protesten tallant la via

Membres de la PAH i de la Xarxa de Lluita pels Drets Socials s'han aplegat a les portes del Palau de Justícia de Girona per reclamar que no s'executi el desallotjament del bloc alliberat per la PAH a Salt. Els concentrats han reclamat que la justícia "miri al carrer" i deixi de fer costat als poderosos.

Posteriorment, la protesta s'ha traslladat a la N-II al seu pas per Fornells de la Selva on s'han fet talls intermitents de la circulació tot coincidit amb la inauguració per part de la ministra de Foment de l'enllaç que connecta l'autopista AP-7 amb l'A-2 a Fornells de la Selva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento