Protesta d'agents dels Mossos d'Esquadra per denunciar la "desprotecció" en què treballen

  • Alguns agents vesteixen l'armilla exterior per demostrar que no és una peça de roba vàlida per protegir-los i que no és operativa.
  • El sindicat SME-CCOO denuncia que la Policia Nacional ja ha distribuït armilles lleugeres i que Interior, en canvi, està avaluant fer-les pagar, en part, als agents.
  • Els Mossos han patit darrerament dos atacs amb arma blanca a Roses i a Lleida.
Agents de Seguretat Ciutadana es fotografien quan surten a fer serveis ordinaris equipats amb l'armilla externa.
Agents de Seguretat Ciutadana es fotografien quan surten a fer serveis ordinaris equipats amb l'armilla externa.
SME
Agents de Seguretat Ciutadana es fotografien quan surten a fer serveis ordinaris equipats amb l'armilla externa.

Els dos atacs amb arma blanca patits per mossos d'Esquadra recentment a Roses i a Lleida i el tiroteig en què va acabar la persecució d'un fugitiu pel Berguedà el 9 de juliol, han desencadenat l'inici d'una protesta "en diverses comissaries", segons el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO).

El portaveu d'aquest sindicat Toni Castejón ha assegurat que "molts" agents de Seguretat Ciutadana han optat per dur col·locada l'armilla externa per fer serveis ordinaris amb un doble objectiu. D'una banda, es vol demostrar que les seves dimensions "no les fan operatives" i de l'altra, que volen anar "protegits".

La demanda d'armilles lleugeres és fa perquè poden anar sota l'uniforme i salvaguardar, així, els agents davant atacs inesperats. Castejón ha assegurat que en diverses comissaries, en una protesta "que s'està estenent", "molts agents" han optat per sortir a fer serveis ordinaris equipats amb l'armilla externa que duen als cotxes patrulla.

Es tracta d'una mesura que s'està fent per "demostrar" que no són armilles que siguin operatives per al "dia a dia" i, per tant, no són útils per protegir els agents davant d'atacs imprevisibles.

Des de fa temps els sindicats demanen armilles lleugeres perquè els policies les puguin dur sota la camisa de l'uniforme. Castejón ha lamentat que la policia estatal "ja hagi facilitat aquestes peces als seus agents" mentre que el Departament d'Interior encara estudia donar-les en un futur però sota una fórmula de pagament que, en part, anirà a càrrec de cada agent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento