Usuaris reclamen lavabos a les estacions del metro

  • TMB no veu necessari incorporar aquest servei tant pel temps d’espera com del viatge.
  • La meitat de les parades de Rodalies i de Ferrocarrils Catalans tampoc en tenen.
Contenció davant les necessitats fisiològiques. Aquesta és la consigna pels usuaris de transport públic ja que els lavabos a la xarxa de metro són inexistents. I només n’hi a la meitat de les parades de Rodalies i Ferrocarrils.

Segons Transports Metropolitants de Barcelona (TMB ), el temps de viatge i el d’espera no justifica la intal·lació d’aquest serveis. L’usuari de metro està una mitjana de 20 minuts dins de la xarxa.

Tanmateix, tots els usuaris consultats ahir per 20 minutos creuen necessari que la xarxa de metro es doti de lavabos en certes parades, sobretot, a les més importants.

Una hora dins del metro

L’usuari del metro pot trigar una hora a travessar de punta a punta la xarxa amb alguna de les línies. I amb la futura Línia 9 aquest temps s’incrementarà.

La cosa canvia a la xarxa de Ferrocarrils. El 56,6% de les estacions de la línia de Barcelona-el Vallès té lavabos. Per contra, aquest percentatge baixa fins al 33% a la línia de Llobregat-Anoia. FGC, però, assegura que tots els trens d’aquesta última línia tenen lavabos.

També tots els trens de Rodalies Renfe disposen de serveis pels seus viatgers. D’altra banda, més del 60% de les estacions de la xarxa de tren tenen lavabos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento