Unes 300.000 persones ja s'han inscrit a la cadena humana independentista de l'11-S

  • L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol és un d'ells.
  • El Moviment Cívic 12-O convoca un acte alternatiu l'11 de setembre.
  • Vol rodejar la Sagrada Família a favor de la unitat.
La Garriga va organitzar el 20 de juliol una humana en el marc de la Diada per la Independència.
La Garriga va organitzar el 20 de juliol una humana en el marc de la Diada per la Independència.
ACN
La Garriga va organitzar el 20 de juliol una humana en el marc de la Diada per la Independència.

Mes de 300.000 persones s'han apuntat a la Via Catalana, la gran cadena humana que recorrerà més de 400 quilòmetres i que passarà per 86 municipis catalans el pròxim 11 de setembre, segons les últimes dades facilitades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Una d'elles és l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

El número d'inscrits continua creixent però encara queden trams interurbans per omplir al sud del país o al nord, com el que va de Figueres al Pertús. Per això, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha demanat que les persones que ja s'han inscrit a trams amb alta ocupació es desapuntin i s'apuntin de nou als trams a on els necessiten més per la baixa ocupació. "L'any passat, el país es va desplaçar a Barcelona, ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori", ha afegit.

Com a assaig de la cadena humana de la Diada, l'ANC ha organitzat per al dissabte 10 d'agost una cadena humana a Tarragona que recorrerà el camí entre Pla de la Seu fins la Plaça de la Font i, una altra el diumenge 11 d'agost, en la que es preveu que la cadena vagi de Folgueroles a Vic. Els formularis d'inscripcions continuen oberts a través de la web.

Entre les persones que han decidit participar hi ha l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que, sabent que hi ha zones on falta gent, s'ha inscrit al tram de l'N-340 d'El Perelló, a la comarca del Baix Ebre. Altres noms coneguts de la política catalana també participaran a la Via Catalana.

Acte alternatiu

El Moviment Cívic 12-O, un dels convocants de la concentració en favor de la unitat d'Espanya celebrada l'octubre passat a la plaça Catalunya de Barcelona, ha convocat una concentració a la Sagrada Família per mostrar el rebuig al "projecte independentista" que asseguren que reclamen Òmnium Cultural i l'ANC amb la Via Catalana.

"La cadena humana a favor de la independència organitzada per l'ANC, pretén mostrar una Catalunya unida en forma de cadena humana, suposadament reflex d'una realitat desitjada per tota la societat catalana", critica el president de la plataforma, Ángel Hernández.

Amb aquesta concentració, el col·lectiu vol mostrar el seu suport a la unitat d'Espanya i contraposar la seva acció a la Via Catalana "independentista". S'encerclarà el temple d'Antoni Gaudí, per on també passarà la cadena humana, "per simbolitzar la unió, és un cercle d'unió", ha dit Hernández.

El seu proper acte antisobiranista es difon al seu lloc web i als seus perfils a les xarxes socials i Hernández vol convidar a altres plataformes de caire semblant i als partits del bloc constitucionalista, com el PPC, el PSC i Ciutadans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento