La inseguretat es dispara en tres mesos a Barcelona

  • La preocupació dels barcelonins per l’habitatge es dobla en un any.
  • El 30% dels enquestats pel baròmetre asseguren que ha empitjorat la seva economia.
  • El 85% veuria bé que el metro obrís les nits del cap de setmana.
El rànquing de preocupacions dels barcelonins, expressades a l’enquesta municipal del baròmetre trimestral, el torna a liderar la sensació d’inseguretat. L’accés a l’habitatge i l’economia personal en són d’altres procupacions. (resultats del barometre ,
en pdf)

A un 22,3% dels ciutadans l’inquieta avui que la ciutat no sigui prou segura, un sentiment que s’ha disparat en créixer vuit punts els darrers tres mesos. A principi de la legislatura ja opinava així un 19,5% dels enquestats.

Pel portaveu municipal, Josep Ignasi Cuervo, cal incidir en "pal·liar aquesta problemàtica" involucrant tot el sistema, inclòs el legislatiu i judicial, per entre altres, acabar amb la sensació d’impunitat cap els delinqüents. "Hem de fer més per la seguretat", va reconèixer.

Preocupació per la casa

El govern municipal "detecta la consolidació d’un problema real", deia Cuervo, que és el recel que desperta accedir a un habitatge. En un any, la preocupació per un pis a Barcelona s’ha doblat i passa del 8,4% dels ciutadans (2005) al 18,8% en el darrer sondeig.

En positiu, el que més agrada de la ciutat és que sigui moderna, oberta, cosmopolita i tolerant (12,8%), el mar i la platja (11,1%) i els monuments simbòlics (10,5%).

Tot i que el 46,6% opina que l’estat de l’economia barcelonina és bo o molt bo, el 28,3% diu que és dolent. El 75% dels enquestats veuen igual (44,6%) o pitjor (30,4%) la seva situació econòmica. En el futur, el 50,6% creu que seguirà igual o pitjor.

Millora la gestió de l’Ajuntament

La percepció dels barcelonins sobre la gestió de l’Ajuntament ha millorat els darrers tres mesos. El març del 2004, un 56,9% opinava que la gestió era molt bona o bona, però va caure a límits del 34,3% de dolenta o molt dolenta el juny del 2005 (31,4% bona) i el 38,3% molt negativa del passat setembre.

Els darrers mesos sembla haver-se invertit la polaritat i el 46,6% veu bona la gestió i un 26,4%, dolenta, com blasma el darrer trimestre del 2006.

Altres preocupacions

Immigració i neteja

Els problemes associats a la immigració ja no són la major preocupació dels barcelonins (14,1% el setembre), passant al tercer lloc de les preocupacions amb un 11,5% en el darrer sondeig de desembre. Els segueixen la circulació (9,3%), la neteja (5,6%), el transport públic (4,1%) i la manca de civisme (3,6%).

Festes nadalenques

El baròmetre aborda l’actualitat de les festes de Nadal. Destaca que el 37,3% fa les compres a botigues de barri i el 30,6% a un centre comercial. Va en metro de compres el 40,3% i el 21% ho fa a peu. El 48,1% es gasta sempre el mateix i un 26,4% pot estalviar. El 44% prefereix la campanya del 15 al 30 de novembre.

Problemes d’habitatge

L’habitatge és el principal hàndicap a Catalunya segons l’enquesta municipal per al 15,4% dels barcelonins. El 14,1% és la inseguretat i el 10,3%, els problemes associats a la immigració. Aquests darrers els consideren el principal inconvenient a l’Estat el (13,5%) on a més hi afegeixen aspectes polítics (13,4%).

El 85% veuria bé que el metro obrís les nits del cap de setmana

L’enquesta municipal recull temes en debat com fer anar el metro les nits de cap de setmana o pal·liar els problemes de Rodalies Renfe.

El 85,4% creu molt o bastant necessari ampliar l’horari del metro. El 34,1% opina que l’ampliació hauria de ser la nit de divendres a dissabte i el 40,9%, la nit de dissabte a diumenge. Només un 4,9% creu que hauria de funcionar de nit tots els dies.El 44,5% creu que no el faria servir quasi mai a la nit.

Problemes a Rodalies

L’enquesta palesa que els barcelonins no van a treballar en tren: el 87,8% diu no haver tingut problemes a Rodalies. El 52,% atribueix els problemes a poca inversió i el 10% a l’AVE. La majoria reclama el traspàs de la gestió a la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento