Els autobusos de l'àrea de Barcelona permetran viatjar als usuaris amb bicicletes plegables

  • De moment només s'aplicarà la mesura en l'àmbit de la primera corona tarifària.
  • L'AMB vol promocionar la intermodalitat de bus i bici i la mobilitat sostenible.
  • Les bicicletes es podran portar als autobusos de TMB i de les altres companyies.
Una bicicleta circula por Barcelona.
Una bicicleta circula por Barcelona.
Arxiu
Una bicicleta circula por Barcelona.

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que se celebrarà el 30 de juliol, aprovarà la modificació del Reglament de Viatgers dels serveis de transport públic de superfície, per tal que els ciutadans puguin portar bicicletes plegables a bord en els seus desplaçaments en autobús.

"Els beneficis ambientals, socials i econòmics dels trasllats en bicicleta han fet que aquest mitjà de transport tingui cada cop més usuaris, i que el nombre de desplaçaments en bicicleta en els últims anys s'hagi incrementat de forma espectacular", ha informat l'AMB aquest divendres en un comunicat.

L'AMB assegura que "no només treballa ordenant l'espai viari i millorant les infraestructures per tal d'afavorir la mobilitat en bicicleta, sinó que amb aquesta modificació de la normativa, busca promoure la intermodalitat bus+bicicleta en el sistema de transport metropolità".

La proposta, que es portarà a aprovació dels membres del Consell, modifica el Reglament de Viatgers, establint de manera explícita que "es podrà accedir a  l'autobús amb bicicletes plegables degudament plegades en aquells serveis que transcorren íntegrament a l'àmbit de la primera corona tarifària". Això inclou tant les línies de gestió directa, operades per TMB, com les de gestió indirecta.

Aquesta mesura pretén "fomentar la mobilitat sostenible entre els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona  i  afavorir la visibilitat de la bicicleta com a mode de transport quotidià, ja sigui en desplaçaments per treball o a centres d'estudi".

Segons el Vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda, aquest acord "permet posicionar Barcelona i els municipis metropolitans en una de les àrees territorials que més aposten per la sostenibilitat i la millora del medi ambient".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento