Els alumnes assetjats pels seus companys seran traslladats inmediatament de col·legi

  • A Catalunya s’han denunciat 3.403 casos en l’ultim any.
  • S'han doblat les denúncies respecte a l'any anterior.
  • Des de l'1 de novembre de 2004 s'han denunciat 6.395 casos de 'bullying'.
La Generalitat garantirà el canvi «immediat» de centre educatiu als alumnes que pateixin assetjament escolar o violència de gènere. Així ho preveu el decret d’admissió d’alumnes a centres sufragats amb fons públics elaborat pel

D’aquí a 20 dies entrarà en vigor el decret que, a més, contempla la possibilitat d’admetre noves sol·licituds d’admissió a les escoles un cop començat el curs.

Més casos de ‘bullying’

L’elaboració del decret coincideix amb l’increment de casos d’assetjament escolar a Catalunya, la comunitat amb més incidències. Des del 2005 se n’ha duplicat el nombre i s’ha arribat a la xifra de 3.403 denúncies per aquest motiu l’any passat.

Segons les dades recollides per l’organització SOS Bullying , a la resta de l’Estat també s’ha incrementat el nombre de denúncies i d’aquesta manera s’ha arribat a un total de 10.827 casos d’assetjament a les aules espanyoles.

D’entre les denúncies efectuades, la majoria corresponen a professors i arriben a comptabilitzar-se 6.063 casos de docents afectats.

Entre ells, hi ha gairebé el doble de mestres que han patit agressions a les aules l’any passat, i ja en són 73.

Però el que gairebé es triplica són les amenaces rebudes pels professors, que al 2006 han estat 312.

Insults i desobediència

La majoria dels casos responen a desobediències (1.976) o actes desconsiderats envers el professor (2.876). Els insults han augmentat més d’un 36%.

Tot plegat genera problemes psicològics a 1.763 mestres, 512 dels quals amb símptomes físics que, segons SOS Bullying, són un efecte somàtic.

Més places per als immigrants

El nou decret elaborat des del Departament d’Educació deixa la porta oberta a l’admissió d’alumnes als centres escolars un cop iniciat el curs.

Així, es facilita que els nens i nenes que arribin a Catalunya a mitjan del curs escolar puguin incorporar-se a les classes. Es farà deixant un parell de places vacants a cada aula en previsió als possibles casos que puguin sorgir durant l’any.

Així mateix, Educació es reserva el dret a autoritzar l’increment del nombre d’alumnes fins a un 10%. Amb aquesta mesura es vol assegurar la integració i "l’escolarització equilibrada", segons consta en el document.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento