Un nou festival musical d'estiu es desplega al Poble Espanyol

  • Bona Nit Barcelona es celebra dissabte 20 de juliol.
  • Actuen Kings of Convenience, Fanfarlo i Inspira.
  • També hi ha exponents del so de les illes britàniques.
Una de las grandes atracciones del cartel del Primavera Sound, Kings of Convenience.
Una de las grandes atracciones del cartel del Primavera Sound, Kings of Convenience.
EFE

Barcelona sona més que mai. Un nou festival neix aquest estiu i desplega tot el seu potencial sonor i festiu el proper 20 de juliol, dissabte, al Poble Espanyol de Montjuïc. Us presentem el Bona Nit Barcelona, que pren el seu nom de la salutació que acostumen a fer els artistes que visiten la ciutat abans d'actuar o bé a l'acomiadar-se del seu públic. El país convidat de la primera edició d'aquest festival és Noruega.

Tota la informació sobre la nova proposta cultural es troba desglossada al portal web oficial www.bonanitbarcelona.es. Seguint la filosofia que el país escandinau sigui protagonista d'aquest esdeveniment, encapçalen el cartell un jove duet que s'ha fet un forat important en l'escena independent europea. S'anomenen Kings of Convenience i ells són Eirik Glambek i Erlend Oye.

Entre les cançons més conegudes de la parella s'hi troben Misread o I'd rather dance with you. Els dolços nois de Bergen ja han actuat amb anterioritat tant al Poble Espanyol com al Palau de la Música.

Completen el cartell nòrdic els seus compatriotes Kakkmaddafakka. La primera visita d'aquesta banda molt més nombrosa que l'anterior a Barcelona es va produir l'any 2011 i, llavors, van presentar el seu celebrat disc Hest. Ara actuen amb nou material sota el braç:Six months is a long time, que produeix el seu col·lega Erlend Oye (membre dels anteriorment esmentats Kings of Convenience).

Inspira suposen la quota catalana del festival. Jordi Lanuza i els seus músics canten en llengua catalana complexes estructures musicals que es condensen en un nou enregistrament que els propers mesos sortirà al mercat sota el nom d'Amunt!

Exponents de les illes britàniques

A més de Catalunya i Noruega, el primer Bona Nit Barcelona convida les illes britàniques, el més potent exponent musical del continent europeu. Dry the River han estat batejats com es nous Mumford & Sons britànics (enlloc d'anglesos) per part de la premsa del seu país. El grup que lidera Peter Liddle ha estat escollit com a Sound of 2012 (So de l'any 2012) per part de la BBC.  Porten dos anys d'intensa gira internacional.

Des del Regne Unit també arriben al Poble Espanyol Fanfarlo. Un grup que encapçala un suec: Simon Balthazar. Van debutar amb el treball Reservoir i ambs senzills com The Walls Are Coming Down o I'm a Pilot. A la Península es van donar a conèixer de forma més contundent amb el segon disc, Rooms filled with light.

Tots aquells que vulguin continuar amb la celebració del primer Bona Nit Barcelona més enllà del Poble Espanyol  poden participar de la programació de nit que s'ha preparat dissabte a les sales de concerts City Hall i Becool. A la primera actuaran Indiespot DJs, mentre que a City  Hall es farà un doble cartell amb Marcin Öz, el baixista de The Whitest Boy Alive, i amb Joan S. Luna, un dels personatges clau de l'actual escena musical barcelonina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento