Lectures assolellades a les biblioteques i les platges de Barcelona per aquest estiu

  • La biblioplatja de la Barceloneta obre de dimarts a diumenge fins al setembre.
  • Fa possible complementar la lectura amb el temps d'oci per vuitè any.
  • Les Biblioteques Municipals de Barcelona tampoc tanquen a l'estiu.
Biblioplatja.
Biblioplatja.
ARXIU
Biblioplatja.

L'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament  i la trentena de biblioteques de la Xarxa Municipal de la Diputació s'acullen novament a la iniciativa de biblioplatges, dues d'elles a la Barceloneta i a Bac de Roda de Barcelona. Aquests equipaments permeten consultar i llegir diaris, revistes, llibres infantils i juvenils, literatura estrangera, novel·les curtes i còmics.

El servei és gratuït i el seu horari és de dimarts a diumenge de 10.00 a 19.00 hores a la Platja del Centre de la Barceloneta (als Porxos de la Barceloneta, a l'alçada de l'Hospital del Mar) de juliol a setembre.

L'equipament fa possible que no haguem de carregar amb la lectura abans d'arribar a l'arena. La intenció és associar per vuitè any consecutiu la lectura amb el temps d'oci i de lleure. La Diputació de Barcelona té obertes, a més, dues biblioplatges més a la demarcació, així com 18 bibliopiscines i 6 espais de lectura més habilitats a jardins, patis, parcs, terrasses i rius. Les Biblioteques de Barcelona tampoc tanquen a l'estiu. Obren per vacances i del 24 de juny al 24 de setembre adapten els seus horaris.

A Ciutat Vella, oferirà els seus serveis la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu;a l'Eixample, la Biblioteca Sagrada Familia; a Sants-Montjuïc, la Biblioteca Vapor Vell; a Les Corts, la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras; a Sarrià-Sant Gervasi, la Biblioteca Clarà; a Gràcia, la Biblioteca Jaume Fuster i Vila de Gràcia; a Horta-Guinardó, la Biblioteca Guinardó-Mercé Rodoreda; a Nou Barris, la Biblioteca Nou Barris i Zona Nord;a Sant Andreu, la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra i, a Sant Martí, la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz.

Sales de lectura amb espais a l'aire lliure

Algunes de les sales públiques de lectura que disposen d'espais a l'aire lliure des d'on gaudir d'una bona lectura o estudi estiuenc són al bell mig de la ciutat. Una d'elles és la Biblioteca de Catalunya al carrer Hospital, amb un pati a l'ombra, font i terrassa. La Biblioteca Clarà de Sarrià també compta amb una plaça on gaudir de la literatura o la premsa.

La Biblioteca Joan Miró del Parc de l'Escorxador està dins del parc que alberga l'escultura Dona i ocell de Miró, de 22 metres d'alçada. La Biblioteca Joan Miró es va inaugurar el 1990. L'edifici, construït pels arquitectes Beth Galí, Màrius Quintana i Antoni Solanas, va ser el primer concebut com a biblioteca a la ciutat. Ocupa  800 metres quadrats dins el parc Joan Miró.

Els ciutadans ja poden disposar des del seu terminal mòbil de l'aplicació de Biblioteques de Barcelona, BibliosBCN, des de la que es poden consultar les activitats que es porten a terme a les Biblioteques de Barcelona. Es pot accedir a les activitats destacades i també configurar la selecció personal amb l'opció del calendari i en un dia concret. Es pot saber quina biblioteca hi ha més a prop i el seu horari, mapa i informació bàsica. La informació es pot compartir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento