Apartament estiu
Un balcó d'un apartament d'estiu a la costa mediterrània. Arxiu

El preu dels pisos i cases de compra-venda a la costa catalana ha caigut en picat el darrer any i registra un descens mitjà dels preus del 18,4% a les tres províncies que toquen al Mediterrani. El descens acumulat des que es van assolir els preus més elevats és del 46%, segons dades de la companyia immobiliària Tinsa.

La costa mediterrània és la que ha sofert un dels majors ajustos de preusLa província de Barcelona és la que registra un descens més pronunciat en els preus de venda, amb un 21,3% de caiguda al primer trimestre de l'any, respecte el mateix període de 2012. Destaquen, fins i tot a nivell estatal, la baixada dels preus de les segones residències a Premià de Mar (-22,2%), a Pineda de Mar (-21,8%) o Mataró (-18,1%).

La costa de Girona registra uns preus un 18,6% inferiors als de fa un any, segons dades de Tinsa. Poblacions com Castelló d'Empúries registren una caiguda insòlita que arriba al 23,3% al primer trimestre de 2013 respecte el primer trimestre de l'any passat. Blanes (-21%), Lloret de Mar (-20,1%) i Sant Feliu de Guíxols (-19,5%).

A la Costa Daurada de Tarragona els preus resisteixen una mica més però també experimenten una baixada mitjana del 15,3% el darrer any. Lideren la caiguda de preus d'apartaments i cases de compra-venda El Vendrell (-21%), Tarragona (-20,2%) i Cunit (-19,2%).

I segueixen baixant

Els descensos acumulats prenent com a referència el preu màxim assolit del metre quadrat indiquen que els preus de les segones residències a la costa catalana han experimentat una davallada mitjana del 46%. Per províncies, Barcelona registra un 48,5% de descens, Tarragona un 44,5% i Girona un 45%.

Segons indica l'informe de preus, la costa mediterrània és la que ha sofert un dels majors ajustos de preus, amb un descens acumulat del 43,2%. L'oferta que més es manté és la de les Balears i de les Illes Canàries, amb un 27,9% de davallada.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.