Centenars de nens es queden sense colònies d'estiu

  • Per a molts, són l'única vàlvula d'escapament de la dura realitat que viuen a casa.
  • Els seus pares no els ho poden pagar i les beques no arriben per a tothom.
  • Els organitzadors de casals i campaments han doblat i fins i tot triplicat les ajudes però no ha estat suficient.
Un grup de nens i adolescents de Barcelona marxa de colònies, alguns d'ells gràcies a les beques de la Fundació Catalana de l'Esplai.
Un grup de nens i adolescents de Barcelona marxa de colònies, alguns d'ells gràcies a les beques de la Fundació Catalana de l'Esplai.
FUNDACIÓ CATALANA DE L'ESPLAI
Un grup de nens i adolescents de Barcelona marxa de colònies, alguns d'ells gràcies a les beques de la Fundació Catalana de l'Esplai.

Almenys un miler de nens i joves no podran marxar de colònies aquest estiu perquè els seus pares no els ho poden pagar i les beques no arriben per a tothom. Amb la crisi, els organitzadors de casals i campaments han hagut de doblar el nombre d'ajuts, però ni així es pot compensar del tot la difícil situació per la que passen moltes famílies.

La Fundació Catalana de l'Esplai confirma a 20 minutos que la sol·licitud de beques s'ha triplicat enguany i s'ha arribat a les 4.100 peticions. Se n'ha pogut cobrir 3.200, però un total de 900 en quedaran fora. La Fundació, hi destina enguany 191.000 euros, el doble que l'any passat, en gran part gràcies a l'aportació de La Marató de TV3 contra la Pobresa.

La situació és semblant a la Fundació Pere Tarrés, una de les entitats més emblemàtiques en l'àmbit de l'educació en el lleure, que organitzen activitats per a més de 20.000 infants i joves. Calculen que les beques arribaran aquest estiu a 2.500 nens de tot Catalunya, el que suposa un 120% més que fa dos anys, quan en van poder lliurar 900.

"La demanda ens ha desbordat", confirmaven fonts de la Fundació Catalana de l'Esplai. Per aquest motiu s'ha engegat una campanya per recaptar fons. A més, es lliura a cada família un talonari de números per una rifa de manera que si el venen íntegrament recuperen tot l'import de l'activitat pagada. Segons càlculs de la Fundació Catalana de l'Esplai, aquest "sistema d'autofinançament" beneficiarà a 4.000 infants.

On es concentra més la demanda de beques és a l'àrea metropolitana de Barcelona, segons confirmaven aquestes entitats. El barri del Raval de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, les grans ciutats del Vallès com Sabadell o Terrassa, Sant Adrià de Besòs i el Baix Llobregat són els principals punts on més necessitat hi ha.

La presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Maria Valencia, confirma que la situació de les famílies ha empitjorat d'un any cap a un altre i que ara hi ha més demandants d'ajudes que sufraguin entre el 50 i el 70%de l'import de l'activitat.

Els casals gratuïts s'han convertit per a molts nens en l'única vàlvula d'escapament d'una dura realitat que viuen a casa. La Fundació Pere Tarrés obre quatre casals per als nens més desafavorits. Seran al Raval, a Tarragona i a Lleida, on hi ha "barris molt deprimits" i on cal assegurar l'esmorzar als infants, explica Maria  Valencia. Els monitors han comprovat com hi ha nens amb una "alimentació deficitària". En alguns casos arriben a passar gana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento