El sector privat tempta a alguns exconsellers catalans

  • Hi ha exconsellers que s'han passat al sector privat amb major o menor controvèrsia i excerceixen de consultors.
  • D'altres han recuperat antigues professions o s'han fet professors universitaris.
  • N'hi ha que no han abandonat la política i són senadors.
Imagen del Palacio de la Generalitat.
Imagen del Palacio de la Generalitat.
Mutari
Imagen del Palacio de la Generalitat.

On són els últims consellers de la Generalitat? N'hi ha que s'han apartat de la vida pública, d'altres continuen com a polítics, com els exconsellers d'Interior, Joan Saura, i de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, que ara són senadors com l'expresident José Montilla. N'hi ha que s'han passat al sector privat i d'altres tenen problemes amb la justícia.

A les universitats, n'hi ha alguns d'ells, com Josep-Lluís Carod-Rovira. L'exconseller en cap i vicepresident dels dos tripartits és filòleg de formació i, des del setembre de 2011, dirigeix la càtedra UPF de Diversitat Social, creada aquell mateix mes gràcies a un acord entre el centre i l'Obra Social La Caixa. El també exconseller en cap i també filòleg Josep Bargalló és professor  de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Rovira i Virgili des del setembre del 2011.

L'exconseller de Política Territorial Joaquim Nadal també ha tornat a les aules. És catedràtic des de fa 21 anys en Història Contemporània i ara és professor de la Universitat de Girona. Montserrat Tura, exconsellera d'Interior i Justícia, també ha recuperat la seva antiga feina: fa sis mesos va tornar a l'Hospital de Palamós. L'exconsellera de Treball Mar Serna ha tornat als jutjats: havia estat magistrada social i ara ho és del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Alguns exconsellers ostenten altres càrrecs públics, com l'exconseller de Treball i Indústria Josep Maria Rañé, que el 2008 va  ser nomenat president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (Cetesc). L'exconsellera de Benestar, Caterina Mieras, és membre del Consell Audiovisual de Catalunya. D'altres s'han passat al sector privat.

Consultors privats

L'exconseller de Territori, Lluís Recoder, és soci a la consultora KPMG i assessora empreses estrangeres que volen invertir a l'Estat i espanyoles que volen internacionalitzar-se. Jordi William Carnes, exconseller d'Agricultura i exregidor de l'Ajuntament, és, entre d'altres, consultor de la Fira de Barcelona i d'Abertis Infraestructures sobre els aeroports de Luton i Cardiff, així com sobre relacions amb l'Administració. L'exconseller de Comerç Josep Huguet també assessora algunes empreses com CatEmocions i Ceiges.

L'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, va treballar per l'associació Avancem cap a la sobirania, vinculada a ERC, uns mesos fins que, al juliol del 2012, va ser detingut per presumpte contraban de tabac. Un cas diferent és el de Francesc Baltasar, criticat per la seva gestió al capdavant de Medi Ambient. Des del 2011 és consultor d'Agbar a través d'una consultora externa. No està imputat, però Antifrau sí investiga una exalt càrrec de la Conselleria que treballa a Agbar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento