La ciutat s'omple d'orgull gai amb les festes, desfilades i la cursa en talons del Pride Barcelona

  • Pride Barcelona es celebra entre divendres 28 i diumenge 30 de juny.
  • L'avinguda Maria Cristina serà rebatejada com l'avinguda Pride.
  • Dissabte es desfilarà pel Paral·lel i es faran concerts a Montjuïc.
  • Actuaran Rebeka Brown, Martha Wash, Yurena o Vero.
Una imagen de archivo de varios jóvenes en una de las carrozas del Pride Barcelona.
Una imagen de archivo de varios jóvenes en una de las carrozas del Pride Barcelona.
EFE/Alberto Estevez
Una imagen de archivo de varios jóvenes en una de las carrozas del Pride Barcelona.

La desfilada i la festa final de la celebració de l'orgull gai a Barcelona, la Pride Parade, es trasllada enguany de diumenge a dissabte. Serà el proper 29 de juny, tot i que la programació de l'esdeveniment arrenca divendres 28.

Dissabte 29 hi haurà una desfilada a l'avinguda del Paral·lel i diumenge dia 30 es farà el Tibidabo Pride Day, així com la mostra de comerç al carrer, Pride Street, que arriba a la seva cinquena edició. Aquest acte és popular i gratuït.

Entre el proper dijous i el proper dia 30 de juny molts establiments de la ciutat s'afegeixen al Pride Barcelona organitzant esdeveniments propis. Des de festes als bars i a les discoteques amb descomptes en botigues, muntatge d'obres de teatre, exposicions i la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic FIRE!!, que impulsa el Casal Lambda.

L'orgull gai omplirà la ciutat. Ja divendres, l'avinguda Maria Cristina es convertirà en l'epicentre de les activitats i serà batejada com l'Avinguda Pride. Des del matí de divendres fins a la matinada de dissabte a diumenge, les activitats conviuran amb els serveis per als assistents, com ara una zona de restauració, bar, terrassa i un espai multidisciplinar. L'horari de divendres i dissabte serà de les 10.00 a les 01.30 hores.

Divendres dia 28, Carrera en Talons

Un dels moments més esperats que es viurà a l'avinguda Maria Cristina és la Carrera de Talons, divendres a les 20.00 h. Arriba a la seva quarta edició i en la divertida i ja tradicional competició es lluitarà corrent amb talons pel premi final. Per a prendre part en aquesta cursa no cal inscripció prèvia. El guardó serà de 250 euros i un tour d'una hora per a 10 persones en un Limobus.

La desfilada pel Paral·lel sortirà dissabte a les 18.00 hores. A les 20.00 h, desembocarà en la festa principal que es viurà a Maria Cristina. Hi actuaran, entre d'altres, Sonia Madoc, Yurena, Vero, Ítaca Band, Aziz, Silvia Parell, Rebeka Brown i l'especial de River Troupe Gospel i Martha Wash, la Weather Girl original de la cançó It's Raining Men. La seva intervenció de l'any passat es va haver de cancel·lar per la pluja.

Les Panteres Grogues amb l'esport

Celebrar l'orgull gai amb esperit esportiu és la proposta del Panteres Grogues, que han preparat activitats per a grans i petits (www.panteresgrogues.cat). Dissabte 29, a les 09.00 hores, s'organitza el II Cros per la Diversitat, de sis quilòmetres de recorregut i amb seu a Montjuïc.

De 10.00 a 12.00 hores, sessió de ioga multitudinària a l'avinguda Reina Maria Cristina i del migdia fins a les 14.00 h, al mateix lloc, la 4ª Bicicletada Popular de l'Orgull Gai-Lèsbic.

Al Village del Pride ubicat al mateix emplaçament, començarà a les 12.00 hores una sessió d'Street Bàsket masculí i femení i a càrrec de Panteres Grogues.

Diumenge, dia 30, tindrà lloc un partit amistós de futbol masculí. Totes les persones interessades a participar poden contactar amb les Panteres Grogues mitjançant l'adreça de correu electrònic futbol.masculi@panteresgrogues.cat.

Però el gruix de les activitats poliesportives arrenca des de divendres 28 a Can Ricart (Sant Oleguer, 10) amb un entrenament de natació de portes obertes amb jocs i música incorporats. Igualment cal una inscripció prèvia al mail natacio@panteresgrogues.cat(a les 20.40 hores). El mateix divendres i al mateix lloc, però de 20.00 a 21.30 hores, sessió de volei masculí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento