Un de cada tres llibres que es ven és en català

En els hipermercats, nomès un de cada 10 volums està escrit en llengua catalana. En el cas de llibres infantils, hi ha més en català.
Un estudi de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana conclou que només un de cada tres llibres que es posa a la venda a les llibreries tradicionals minoristes està escrit en català.Aquesta xifra augmenta fins a un de cada sis en el cas de les macrollibreries i les especialitzades, i encara ho fa més als hipermercats, on solament un de cada 10 volums a la venda és en català. L’informe s’ha fet en 400 establiments i anirà acompanyant d’un estudi posterior per establir «les mesures que es poden prendre» per frenar la situació, com va afirmar ahir el president de l’associació, Lluís Pagès.

En canvi, el català és la llengua d’ús majoritari tant per part dels venedors com de les senyalitzacions dels establiments. Les botigues no classifiquen per idiomes els seus volums a excepció de la narrativa. Més d’un 72% de narrativa en castellà i un 27% en català.En el cas de la literatura juvenil, el 60% és en català i el 39% en castellà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento