L’augment dels taxis per les festes de Nadal no pot evitar les cues

Sobretot a les zones de festa com el centre de Barcelona o la Vila Olímpica. Usuaris i taxistes demanen obrir el metro de nit.
Les parades de taxi es col·lapsen quan tanquen els bars. (Hugo Fernández)
Les parades de taxi es col·lapsen quan tanquen els bars. (Hugo Fernández)
Les parades de taxi es col·lapsen quan tanquen els bars. (Hugo Fernández)
L’alliberament del servei de taxi durant les festes que permet als taxistes treballar també de nit, no evita les cues per esperar un taxi en hores punta, sobretot a les zones de festa. Ho comprovà 20 minutos la matinada de dissabte a diumenge a la plaça Catalunya.

Una mesura que va començar divendres i durarà fins l’1 de gener i que pretén donar resposta a la demanda de taxis d’aquestes dates; però de moment no satisfà ni a usuaris ni a taxistes.

Professionals com José Antonio Garrido o Javier creuen que ni havent «10.000 taxis de nit» s’evitaran les cues a les tres de la matinada, quan tanquen els bars musicals i «és impossible cobrir el servei».

Compatible amb metro

Els usuaris confirmen que de 3 a 4 és impossible trobar taxi, com li va passar divendres a l’Eli. Una solució coincident entre taxistes com Garrido i usuaris com Belén és que el metro obri de nit «almenys divendres i dissabte».

Quan el metro funciona la parada de taxis està plena, tot i que no para de renovar-se, però a la que tanca el metro la parada es queda deserta. I A les 2.30 es comencen a formar cues d’usuaris que reclament no haver d’esperar fins més d’una hora.

Dos euros més per viatjar de nit

També divendres van entrar en vigor les noves tarifes de taxi. La baixada de bandera passa d’1,45 a 1,75 euros. Però si agafem el taxi des de la mitjanit fins a les 6 hores, als 1,85 euros de baixada de bandera cal afegir un suplement de 2 euros. Això suposa que iniciar un trajecte a aquesta hora costa 3,85 euros. La majoria d’usuaris desconeixien l’existència del suplement i el troben abusiu. Taxistes com Javier creuen que «dos euros és ridícul perquè compartint no és res», però asseguren que no tots els usuaris han acceptat bé el suplement. Carlos Martínez, de 26 anys, lamenta que ara tornar a casa, a Sant Martí, li pot costar 15 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento