Barcelona arriba als 439 carrers, places i espais amb wifi gratuït

  • La navegació wifi la fa possible la xarxa municipal Barcelona wifi.
  • El servei el permeten punts ubicats a diferents seus municipals.
  • Per a navegar per Internet no es necessita un registre previ.
  • El web www.bcn.cat/barcelonawifi  ofereox tota la informació.
Un poste de WiFi en un parque.
Un poste de WiFi en un parque.
ARCHIVO
Un poste de WiFi en un parque.

Barcelona ja ha assolit una extensa xarxa wifi gratuïta, de 439 punts, que permet la navegació per Internet mitjançant aquesta tecnologia. L’Ajuntament informa des de la pàgina web www.bcn.cat/barcelonawifi d’aquest servei de navegació per Internet a partir de punts d’accés wifi ubicats a diferents seus municipals i a la via pública. L’important per a l’usuari és que és gratis. I per tal de poder utilitzar aquest servei es pot consultar el pla actualitzat d’estacions wifi al mateix portal.

Les seus municipals que ofereixen connectivitat wifi disposen d’un distintiu que ho indica a la porta. Dins de l’edifici, el mateix personal redirigeix als usuaris fins a la zona wifi. Per a poder tenir el servei, l’únic requisit és disposar d’un ordinador portàtil, una PDA o un telèfon mòbil que tingui connexió wifi i que compleixi els requisits tècnics necessaris per a la navegació.

La xarxa té una limitació de velocitat a 256 kbps i per a fer servir wifi no és necessari un registre previ. Per iniciar la navegació es tenen que acceptar les condicions d’ús que apareixen detallades al portal de benvinguda del servei i seleccionar l’opció «accés a Internet». L’horari de connexió va associat a l’horari d’obertura de la seu de Barcelona wifi.

Cobertura d'entre 20 i 150 metres

Els punts d’accés wifi ofereixen una cobertura d’un radi d’entre 20 i 50 metres en espais tancats i d’entre 100 i 150 metres a l’aire lliure. Als 30 minuts d’innactivitat el sistema es desconnecta. El servei incorpora restriccions a certs continguts. S’apliquen a pàgines web amb contingut violent, racista, pornogràfic o similar. El bloqueig es comunica mitjançant una finestra d’excepció o error.

El sistema tampoc permet descarregar arxius P2P (peer to peer, punt a punt) ni l’ús de telefonia IP ni d’aplicacions diferents a les de navegació del servei Barcelona wifi.

Llistat d'estacions de connexió

El llistat d’estacions és ben ampli. Com a exemple, destaquem aquí alguns d’aquests equipaments. Entre les biblioteques públiques, que estan totes incloses en aquest servei, hi ha la de Barceloneta-La Fraternitat (Comte de Santa Clara, 8);la del Bon Pastor (Estadella, 62);la Clarà de Sant Gervasi (Doctor Carulla, 22)o El Camp de l’Arpa-Caterina Albert (Indústria, 295).

També disposen de wifi els casals de Barri, com ara el de Vallbona (Oristà, 8);Diagonal Mar (Selva de Mar, 22) o Congrés-Indians (Manigua, 25). Igualment s’hi sumen els Casals de Gent Gran:Baix Guinardó (Marina, 380); Fort Pienc (Alí Bei, 120) oJosep Trueta (Reina Amàlia, 31). Els centres cívics:Casinet d’Hostafrancs (Rector Triadó, 53);Cotxeres Borrell (Viladomat, 2) o Cotxeres de Sants (Bonet i Muixí, 7).

També, els centres esportius municipals (Bac de Roda, Frontó Colom, Joan Miró, Júpiter...); Museus com el Centre de Cultura Contemporània (CCCB) i el Disseny Hub (DHUB)de la plaça de les Glòries, 37);o llocs oberts, com és el cas del Centre de la Platja (la Biblioplatja del Pg Marítim de la Barceloneta, 25), molt utilitzat a l’estiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento